Arafat, despre explozia numărului de cazuri: ”Nu vă mai luați după toate prostiile de pe internet”

Arafat, despre explozia numărului de cazuri: ”Nu vă mai luați după toate prostiile de pe internet”

Dacă folosești ca referință numărul de cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore în România, nivelul de inconștiență a atins cote alarmante.

Pe parcursul zilei de ieri, mai mulți oficiali români și-au manifestat îngrijorarea legată de numărul cazurilor noi depistate pe teritoriul țării noastre. Întâi, Nelu Tătaru a avut o intervenție la Digi 24. Au urmat declarațiile oficiale ale președintelui țării, iar la 19:00, premierul României a susținut o conferință de presă.

Ideea generală a fost simplă. Dacă va fi nevoie, vom reveni la restricții mai stricte. Momentan, nu există nicio promisiune în acest sens, dar se vor analiza atent cazurile raportate în următoarele zile.

Raed Arafat nu a făcut referință la legislație, deciziile recente ale CCR sau la starea de urgență. În schimb, a atacat fără emoții atitudinea populației pe acest subiect, gradul sporit de inconștiență și nepăsarea derivată din informații citite online pe diverse pagini de Facebook.

Șeful IGSU a atras atenția asupra unui studiu publicat de Universtate Yale, conform căruia, 50% dintre infecții sunt cauzate de asimptomatici. ”Unii dintre asimptomaticii externați pot fi periculoși. Cazurile au crescut cu 30% în ultimele 14 zile”, a declarat Arafat la Digi 24.

În opinia oficialului, nimic nu este mai important la ora actuală decât purtarea măștilor în spații închise, ”chiar și atunci când suntem în vizită la prieteni”.

”Nu vă mai luați după toate prostiile de pe internet unde tot felul de oameni fătă pregătire emdicală își dau cu părerea. Am asistat la niște campanii on-line anti-mască foarte bine organizate pe această direcție”, a concluzionat Arafat.

Nu mai puțin de 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate până ieri la ora 13:00. Ca urmare, bilanțul total al îmbolnăvirilor din țara noastră ajungând la 30.175, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

Până la acea oră, alți 18 români au murit din cauza COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 1.817. Anterior acestei situații grave, recordul de infectări zilnice fusese în 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi într-o zi. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI