Poți renunța la laptop și să rămâi productiv? Da, uite o sugestie: Huawei MatePad Pro, echipată cu funcții și aplicații utile

Poți renunța la laptop și să rămâi productiv? Da, uite o sugestie: Huawei MatePad Pro, echipată cu funcții și aplicații utile

Mai a venit și cu câteva lansări interesante. Printre acestea se numără și MatePad Pro, o nouă tabletă de la HUAWEI, disponibilă și pe piața din România. Este vorba despre un dispozitiv premium care să-ți permită să rămâi productiv și conectat de oriunde te-ai afla.

Huawei MatePad Pro e o tabletă care costă 2.499 lei (versiunea cu Wi-Fi) sau 2.699 lei (versiunea LTE pe care ți-o și recomand). Și ai mai văzut tablete până acum, dar abia în ultimii doi ani cred că au ajuns la potențialul promis în urmă cu un deceniu. Când vorbim despre o tabletă premium, vorbim despre un dispozitiv capabil să îți ofere productivitate, conectivitate, dar și portabilitate la un nivel excelent. Cu MatePad Pro, te poți bucura de un instrument de lucru complet, dotat cu specificații de top și AppGallery preinstalat.

Bine, dar ce specificații? Tableta are un ecran 2K de 10,8 inci care ocupă 90% din suprafața frontală. Asta înseamnă margini mai înguste. Totodată, ecranul are un raport de aspect 16:10, ceea ce-i recomandat pentru productivitate. Ecranele 16:9 sau chiar spre 20:9 arată excelent când te uiți la filme, dar pentru productivitate ai nevoie de un display ceva mai lat.

Huawei MatePad Pro_group image

Ca hardware, Huawei MatePad Pro dispune de cel mai nou procesor al companiei, un Kirin 990, care poate atinge o frecvență de până la 2,86 GHz. E cât se poate de performant, mai ales pentru un dispozitiv de tipul acesta. Și încă un atu al acestei tablete: MatePad Pro este echipată cu arhitectura NPU (procesare neurală) Da Vinci dual-core de la HUAWEI. Altfel spus, beneficiază de capabilitățile de computing cu algoritmi de inteligență artificială, iar aplicațiile pot profita la maximum de hardware. Memoria RAM e de 8 GB și tableta mai are un sistem de răcire în 12 straturi care gestionează căldura împreună cu AI. Rămâne rece chiar și când folosești cele mai complicate aplicații.

Ce aplicații poți folosi pe Huawei MatePad Pro?

Înainte să-ți povestesc un pic despre AppGallery, trebuie să afli încă un beneficiu al tabletei MatePad Pro. Dispune de funcția Huawei Share, care permite colaborare multi-screen și, pe scurt, sparge barierele dintre dispozitivele HUAWEI. Transferi rapid fișiere, prin drag & drop, ba chiar poți să și partajezi perifericele, astfel încât să tastezi pe telefon cu tastatura de pe tabletă. Desigur, poți avea în difuzoarele tabletei muzica de pe telefon. Și poți prelua apeluri sau să răspunzi mesajelor text direct de pe tabletă.

Pentru aplicații, ai magazinul AppGallery preinstalat. În total, AppGallery conține peste 500 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Aplicația vine cu securitate și protecție complete, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

Dacă tot am amintit despre productivitate, printre aplicațiile internaționale disponibile în AppGallery care se bucură de cel mai mare număr de descărcări se află pachetul Microsoft Office.

appgallery huawei

Când vine vorba despre aplicații locale, cele mai recente nume adăugate portofoliului în continuă creștere sunt Jerry’s Pizza, FoodPanda, MyEnel, My EdenRed și Bolt.

Huawei App Gallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online.

Huawei MatePad Pro mai poate fi folosită și cu un stylus (M-Pencil) și o tastatură fizică, Huawei Magnetic Keyboard, astfel încât să poți scrie la fel de repede ca pe un laptop. Tastatura din piele vegană dispune de o distanță de 1,3 mm între taste pentru o tastare confortabilă, în timp ce tasta Shift activează și Huawei Share și ai astfel acces rapid la funcția Multi-screen Collaboration.

Huawei MatePad Pro_grey&white

Și, spre final, încă o comparație cu un laptop. Tableta are un mod Desktop, care suportă până la opt aplicații sau procese deschise simultan, fără impact asupra performanței. În acest fel, poți căuta rapid fișierele de care ai nevoie, iar aplicația WPS adaugă suport pentru introducerea vocală de date.

Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile din AppGallery, poți vizita pagina de Facebook sau contul de Instagram dedicate celui de-al treilea magazin de aplicații internațional al HUAWEI.

Etichete: