11 nov. 2020 | 08:00

Huawei își vinde cea mai profitabilă divizie de mobile: ce se întâmplă cu Honor

ACTUALITATE
Huawei își vinde cea mai profitabilă divizie de mobile: ce se întâmplă cu Honor

În încercarea de a se adapta la penalitățile din ce în ce mai mari impuse de americani, cei de la Huawei se pare că vor să vândă divizia Honor, specializată pe telefoane mai ieftine.

Conform unor surse citate de Reuters, Huawei intenționează să vândă brandul Honor, care, până de curând, a activat independent în cadrul conglomeratului asiatic. În continuare, Huawei se află pe locul doi la nivel global în materie de vânzări, dar în curând nu va mai avea procesoare să pună în telefoane, iar accesul restricționat la serviciile Google continuă să fie o problemă.

Pentru a se adapta și a nu stinge becul, se pare că Huawei va vinde Honor. În urma unei investigații inițiate de reporterii Reuters, a devenit publică atât suma vehiculată pentru achiziție, cât și posibilul cumpărător.

Dacă lucrurile merg cum trebuie, Huawei ar urma să ia nu mai puțin de 15,2 miliarde de dolari cash în schimbul Honor. În acest preț, ar urma să intre aproape toate activele Honor, de la brand până la diviziile de cercetare și dezvoltare sau lanțul de furnizori din spatele produselor sale.

Cumpărătorul în discuție este un consorțiu condus de compania Digital China, un mare distribuitor al telefoanelor Honor, alături de autorități publice ale orașului Shenzhen, „leagănul” Huawei – conform surselor citate de Reuters.

O astfel de măsură era aproape inevitabilă pentru Huawei, care suferă din ce în ce mai tare din cauza sancțiunilor impuse de administrația Trump. În prima fază, producătorul chinez a pierdut accesul la tehnologiile și serviciile Google, inclusiv la magazinul Google Play Store. A urmat apoi desființarea contractelor cu toți furnizori americani de procesoare, dar și cu alți giganți asiatici care utilizau tehnologii americane în produsele lor.

În altă ordine de idei, va fi interesat de văzut ce se va întâmpla cu restricțiile impuse de americani în momentul în care Joe Biden ajunge la Casa Albă, în ianuarie 2021.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele