Google tocmai a creat un ghiozdan inteligent care te face să te întrebi cum ai trăit fără așa ceva

Google tocmai a creat un ghiozdan inteligent care te face să te întrebi cum ai trăit fără așa ceva

Când Google și Levis și-au lansat jacheta inteligentă Jacquard în 2017, lumea era un loc foarte diferit. Mai târziu, Google a făcut echipă cu Yves Saint Lauren pentru un rucsac de lux de 878 de dolari.

Acum, un nou ghiozdan smart pare să fie atracția sezonului. Este 2020 – anul evenimentelor infernale pe care nimeni nu le-a anticipat. Majoritatea dintre noi nu mergem prea departe în aceste zile. Și de cele mai multe ori este doar o călătorie rapidă la magazin și nu necesită cu adevărat purtarea unui rucsac.

Cu toate acestea, Google și Samsonite lansează un nou rucsac inteligent numit Konnect-i, care începe cu un preț mai rezonabil de 200 de dolari. Konnect-i este disponibil în două modele – slim și standard. Cel din urmă este destul de mare, foarte structurat și rigid. Există mai mult decât suficient spațiu în ghiozdan pentru un laptop , un DSLR, un portfard și un telefon.

Spre deosebire de rucsacul YSL, unde firele se camuflează în curea, dungile albe ale versiunii ghiozdanului Samsonite contrastează cu fundalul negru. Acest indiciu vizual este util,  iar textura crestată ajută, de asemenea, să le distingă de restul curelei.

Pentru a conecta rucsacul la telefon, va trebui să introduci un USB de dimensiunea unui deget mare în cureaua ghiozdanului, la fel cum ai face cu jacheta. Acest modul se așază discret în partea inferioară a curelei rucsacului. Modulul se sincronizează cu telefonul tău prin Bluetooth și, prin intermediul aplicației Jacquard, poți controla acțiunile.

Nu există instrumente noi disponibile pe platforma Jacquard. Poți, totuși, să faci lucruri cum ar fi sari peste o piesă sau să întrerupi muzica, să pui o întrebare asistentului digital sau să fixezi anumite locații. Poți seta o glisare în sus pentru a reveni la o melodie din lista de redare, trecând cu degetul în jos pentru a trece la următoarea piesă și atinge de două ori pentru a face un selfie. De asemenea, poți alege ca LED-ul dongle-ului să se aprindă într-o anumită culoare, atunci când a venit un mesaj sau un apel sau pentru notificările Uber.

Konnect-i este foarte receptiv. Când primești un mesaj, cureaua vibrează pentru a te avertiza, înainte chiar ca telefonul să arate o alertă. În mod similar, glisarea în sus sau în jos pentru a-ți controla muzica este rapidă și asocierea Konnect-i cu telefonul este eficientă.

De asemenea, cân apeși de două ori pentru a face un selfie, nu numai că telefonul trage rapid camera în aplicația Jacquard și începe o numărătoare inversă de trei secunde, dar rucsacul vibrează în tandem. Ghiozdanul Konnect-i, ți-ar putea fi de ajutor la plimbări cu bicicleta sau pe jos sau, de ce nu, în timp ce-ți plimbi câinele.

Citește și: