Jacheta prin care răspunzi la telefon și îți poți face și selfie

Jacheta prin care răspunzi la telefon și îți poți face și selfie

Dintre toate accesorile wearable, cel mai probabil nu te așteptai că o să poți avea și o jachetă inteligentă de la Google.

Data viitoare când îți cumperi haine, acestea ar putea veni dotate cu o tehnologie care ți-ar putea face viața mai ușoară. Articolul de îmbrăcăminte s-a năsscut dintr-o colaborare dintre Google și Levi, care vin acum cu o nouă jachetă de blugi inteligentă.

Ideea nu este una nouă. Conceptul este foarte similar cu cel propus de cele două companii în 2017. Astfel, prin proiectul numit Project Jacquard, Google și Levi începuseră să experimenteze cu introducerea tehnologiei în articole de îmbrăcăminte.

La ce te poate ajuta jacheta inteligentă

În esență, aceasta funcționează cu ajutorul unei „etichete” inteligente, activată prin Bluetooth. Aceasta este foarte mică și este atașată de bata mânecii stângi a jachetei. Eticheta funcționează ca un touchpad prin intermediul căruia poți să controlezi o serie de aplicații.

Totul funcționează cu ajutorul aplicației Jacquard. Astfel, prin intermediul acesteia, poți alege ce aplicație să funcționeze cu gestul specific. Ai patru opțiuni: swipe up, swipe down, apăsare dublă sau cover.

Noua versiune vine cu mai multe opțiuni. Poți programa jacheta inteligentă să funcționeze cu mai multe aplicații. Astfel, pe lângă faptul că poți controla muzica sau răspunde la telefon cu ajutorul etichetei, o poți folosi și pentru alte lucruri. De exemplu, cu ajutorul ei, poți face un selfie cu telefonul sau activa Google Assistant.

Partea interesantă e că jacheta inteligentă se poate spăla fără probleme, fără să fi nevoit să detașezi eticheta.

O altă funcționalitate interesantă o reprezintă „Always Together”, prin care va deveni mai greu să-ți pierzi sau uiți telefonul. Astfel, vei primi o alertă dacă distanța dintre tine și telefon este prea mare atunci când porți jacheta.

Jacheta vine în mai multe versiuni. Cea mai ieftină costă 198 de dolari, iar cea mai scumpă ajunge la 248 de dolari.

 

Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: