Google are un nou Chromebook Pixel de lansat în 2015

Google are un nou Chromebook Pixel de lansat în 2015

Chromebook Pixel a fost cel mai bun notebook pe care Google a livrat Chrome OS. Acum, la aproape doi ani de la acel dispozitiv, o nouă versiune e gata de lansare.

Chromebook Pixel a fost lansat în februarie 2013 și a adus, în premieră pentru Chrome OS, un touchscreen de înaltă rezoluție la 2.560 x 1.700 de pixeli și dotări de vârf la acea vreme. Pixel a fost acel laptop care să transforme Chrome OS dintr-un pseudosistem de operare, instalat de Samsung, Asus și alții pe sisteme slabe, într-unul de luat în seamă. Acum, Pixel 2 este pregătit de lansare.

„Avem un nou Pixel gata de lansare și va fi lansat în curând. Îl vom comercializa, dar trebuie să spunem din start că acesta este mai mult hardware pentru dezvoltare. Este fundația pentru concept. Nu vom produce prea multe. Și, da, dezvoltatorii și angajații Google cumpără cam 85% din ceea ce producem“, a spus Renee Niemi, omul care conduce diviziile Android și Chrome pentru mediul de lucru și educațional, conform The Verge.

Prețul primului Chromebook Pixel a fost la peste 1.300 de dolari, preinstalat cu Chrome OS și dincolo de anunțul oficial nu a fost foarte popular. Precum Google Glass, acesta a fost dedicat dezvoltatorilor și să arată că este mai mult în Chrome OS decât pare. Noua versiune de Pixel este așteptată la conferința Google I/O din acest an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: