Google Photos ți-a trimis videoclipurile stocate în cloud către străini

Google Photos ți-a trimis videoclipurile stocate în cloud către străini

Google a confirmat că a dat-o în bară, iar pozele tale stocate în Google Photos ar putea să fi ajuns în conturile unor străini.

Google a anunțat că o problemă tehnică a fost de vină pentru ca videoclipuri private ale unor utilizatori, stocate pe platformă, să fi ajuns către alți utilizatori, în mod întâmplător.

Vulnerabilitatea are legătură cu funcția Google Takeout, care-ți permite să îți exporți datele într-un fișier de arhivă descărcabil. Ca rezultat, unii utilizatori care și-au descărcat datele de pe Google Photos în perioada 21 – 25 noiembrie au ajuns în posesia unor videoclipuri care nu le aparțin.

Mailul prin care compania anunță problema și-și cere scuze arată cam așa:

Videoclipurile stocate pe Google Photos ar putea să fi ajuns la străini

Google a notificat utilizatorii afectați printr-un email destul de vag. Prin acesta, specifică faptul că unul sau mai multe videoclipuri ale utilizatorului care primește mailul a fost afectat de problemă. Ca să știi dacă ai fost afectat și tu, verifică dacă ai primit o asemenea notificare de la Google.

Compania a asigurat utilizatorii că este vorba doar despre fișierele video, nu și despre fotografiile stocate în cloud.

Vestea proastă e că asta nu te va ajuta cu nimic. Chiar dacă afli că dificultatea tehnică de pe Google Photos te-a afectat și pe tine, nu ai niciun control asupra videoclipurilor care au ajuns în mâinile altor persoane. Google spune că persoana care a primit videoclipurile altor utilizatori este responsabilă să le șteargă pe acestea.

Potrivit 9to5Google, doar 0.01% dintre utilizatori ar fi fost afectați. Totuși, dacă iei în considerare faptul că platforma de stocare are, în total, peste un miliard de utilizatori cifra nu este deloc una de neglijat.

Compania spune că a rezolvat problema și dau vina pe „o problemă tehnică”.

Sursa: the verge