”Gluma” de amendă primită de Apple, după ce te-a mințit să-ți cumperi alt telefon

”Gluma” de amendă primită de Apple, după ce te-a mințit să-ți cumperi alt telefon

În urmă cu câțiva ani, Apple a încetinit semnificativ telefoanele utilizatorilor sub pretextul uzurii bateriei. Situația a dat naștere unui scandal care va rămâne în istorie sub numele Batterygate.

În ultimii ani, atât calitatea și performanța produselor Apple a avut de suferit, cât și politica firmei, atitudinea față de clienți. Când bateriile telefoanelor Apple s-au uzat și nu mai puteau să facă față pretențiilor inițiate de procesor, în loc să te notifice că ar fi bine să-ți înlocuiești bateria, gigantul din Cupertino a decis să-ți înlocuiască procesorul.

Pe bună dreptate, foarte mulți au perceput acea situație ca o manieră prin care Apple vrea să te forțeze să-ți cumperi un nou iPhone. După ce s-a dovedit că producătorul american te-a mințit, au început să curgă procesele pe marginea acestui subiect, unele mai costisitoare decât altele.

În luna martie, a încheiat la masa negocierilor un proces pe exact același subiect care s-a reflectat într-o plată de 500 de milioane de dolari. În februarie, a plătit o amendă de 25 de milioane de dolari autorităților din Franța. Cea mai recentă plată, de acum câteva zile, a fost semnificativ mai mică, de doar 113 milioane. Din nou, suma respectivă nu a fost stabilită de un judecător, ci de către avocații ambelor părți, prin negociere.

Conform celor de la Washington Post, reprezentanți din 34 de state americane, inclusiv District of Columbia, au participat la proces. Motivul procesul a fost încetinirea iPhone-urilor proporțională cu uzura bateriei.

”Marii giganți trebuie să se oprească din manipularea consumatorilor și să le spună întregul adevăr despre produsele și practicile lor. Mă angajez să fac responsabile aceste companii de tehnologie de tip Goliat dacă ascund adevărul în fața clienților.”, a insistat Procurorul General al statului Arizona, Mark Brnovich.

Dincolo de amendă, Apple s-a arătat nevoită să clarifice modul în care administrează sănătatea bateriei și managementul energetic, atât prin articole online, cât și pe dispozitivul efectiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: