Giganții din tech, afectați de pandemie: concedieri masive la LinkedIn, compania Microsoft

Giganții din tech, afectați de pandemie: concedieri masive la LinkedIn, compania Microsoft

În urmă cu câțiva ani, când Microsoft a achiziționat LinkedIn, părea primul pas către o alternativă decentă la Facebook sau măcar la defunctul Google+. Pandemia nu a ajutat însă deloc materializarea acelui vis.

Nu mai puțin de 1000 de angajați LinkedIn vor rămâne fără un loc de muncă în viitorul apropiat. În contextul în care pandemia a micșorat semnificativ numărul de angajări noi, platforma cunoscută în special ca un mijloc de recrutare este prima care a avut de suferit. În consecință, noua realitate se reflectă în concedieri masive.

Printr-un comunicat de presă emis de companie, LinkedIn a anunțat că-și va micșora forța de muncă globală cu aproximativ 6% din numărul total de angajați. Compania deținută de gigantul din Redmond va elimina 960 de posturi din echipa de vânzări și recrutare.

Într-o scrisoare deschisă trimisă angajaților, CEO-ul Ryan Roslansky a explicat foarte clar motivația din spatele acestei decizii radicale, fără niciun fel de menajamente. ”LinkedIn nu este imună la efectele pandemiei globale. Covid-19 are un efect susținut asupra cererii de angajări noi.”, a explicat șeful companiei. ”Sunt poziții care nu mai sunt necesare, în timp ce ne adaptăm la cererea redusă internă de angajați noi și la căutarea globală mai mică a serviciilor noastre.”, a mai adăugat el.

În același context, CEO-ul LinkedIn a atras atenția asupra faptului că aceste concedieri sunt singurele programate în perioada următoare. Dincolo de pandemie însă, mai există un motiv important pentru care aproape 1000 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă.

LinkedIn trece printr-un proces de transformare internă. Două divizii importante din companie se vor uni, LinkedIn Marketing Solutions și Talent Solutions. În acest context, se încearcă evitarea dublării anumitor poziții.

Lista beneficiilor pe care le primesc oamenii la momentul demisiei include dispozitivele primite la muncă (laptop, telefo) și zece săptămâni de salariu. La acestea se adaugă 12 luni de asigurare medicală în SUA și 6 luni de asigurare medicală în alte colțuri de pe mapamond. În același timp, pe parcursul următoarelor șase luni, va desfășura un program pentru a facilita căutarea de locuri noi de muncă pentru oamenii demiși.