LinkedIn, acuzată că ajută guvernul chinez să își suprime criticii

LinkedIn, acuzată că ajută guvernul chinez să își suprime criticii

LinkedIn pare că face jocurile guvernului chinez, iar acum compania este acuzată că ar ajuta autoritățile din China să își suprime criticii.

Rețelele sociale vin cu avantaje pentru utilizatorii acestora, dar în ultima vreme, am început să vedem din ce în ce mai multe dezavantaje vizavi de acestea. Facebook a devenit un accesoriu pentru genocid în Asia, Twitter e de acord să facă criticile aduse la adresa președintelui Turciei să dispară, iar Google se pliază pe cerințele chinezilor când vine vorba de ștergerea de conținut.

LinkedIn nu prea apare în aceste discuții, poate și pentru că nu e folosită ca o rețea socială per se. Site-ul e unul dintre puținele primite cu brațele deschise de chinezi, iar asta pare că nu vine fără cerințe din partea autorităților naționale.

Peter Humphrey, englez care locuiește în Marea Britanie, a fost informat de rețeaua socială că propriul cont i-a fost cenzurat în China. După ce BuzzFeed a luat legătura cu LinkedIn, aceștia au declarat că a fost vorba doar de o eroare. Situația apare la câteva zile după ce pagina unui activist pro-democrație a fost suspendată în China. Și aceasta a fost reactivată, după un val de critici.

Inițial, LinkedIn a jucat cartea cea mai logică: a declarat că trebuie să se supună regulilor statelor în care activează. După ce fiecare dintre situații a luat ceva amploare și au apărut criticile, compania și-a revizuit decizia și a declarat că a fost vorba doar de erori în ceea ce privește cenzura.

Rămâne de văzut ce alte situații similare va mai întâmpina LinkedIn. Fie va renunța la astfel de practici de cenzură, fie va continua să le aplice, urmând ca apoi să declare că au fost doar erori.

Sursa: techdirt.com