Intel Core i7-8086K este un procesor aniversar cu o premieră importantă

Intel Core i7-8086K este un procesor aniversar cu o premieră importantă

Intel are o lungă istorie când vine vorba de producția de procesoare și ne va aduce aminte de acest detaliu prin intermediul noului Core i7-8086K.

În urmă cu aproximativ patru decenii, Intel a dat startul procesoarelor pentru calculatoare personale prin intermediul clasicului 8086. Respectivul CPU a precedat procesoarele mult mai populare 286, 486 sau 686. Ultimul dintre ele a fost de fapt primul Intel Pentium I. Trecând peste lecția de istorie a procesoarelor, noul procesor anunțat de Intel este o referință la primul din serie.

Dacă nu era evident din numele Intel Core i7-8086K, procesorul ar trebui să stârnească melancolia celor care au prins începuturile PC-ului. Cum 8086 a fost o premieră foarte importantă la vremea lui, noul Core i7-8086K include o altă premieră. Acesta este primul procesor de desktop tactat la 5GHz.

În urmă cu 40 de ani, originalul 8086 era tactat la fabuloasa viteză de 5MHz, o valoare de o mie de ori mai mică decât a noului CPU. Direct din cutie noul Intel Core i7-8086K poate funcționa la valoarea de 5GHz. Implicit, este tactat la 4GHz, dar prin intermediul tehnologiei TurboBoost, fără nici un fel de intervenție din partea ta, sare la 5GHz, atunci când ai nevoie.

Noul procesor poate funcționa în tandem cu o placă de bază din seria 300. Sufixul K din numele procesorului este o referință la faptul că vorbim de un procesor cu un multiplicator deblocat. Intel Core i7-8086K, la fel ca toate celelalte procesoare din seria K, poate fi supratactat (overclocked) cu ușurință din software. Ca urmare, până și viteza de 5GHz ar putea fi destul de mică față de ceea ce poți obține cu soluția de răcire potrivită.

Intel Core i7-8086K este un procesor aniversar ce se va lansa în ediție limitată. Va ajunge pe piață începând cu 8 iunie, ziua exactă în care se celebrează 40 de ani de la lansarea procesorului 8086. Prețul exact de achiziție este momentan necunoscut, dar dacă te simți norocos, te poți înscrie pe site-ul Intel pentru a primi un procesor gratuit prin tragere la sorți.