Galaxy Z Flip, gata de un nou eșec de proporții: cât este de sensibil, în realitate

Galaxy Z Flip, gata de un nou eșec de proporții: cât este de sensibil, în realitate

Samsung se ambiționează să comercilalizeze smartphone-uri cu ecrane flexibile, chiar dacă sunt incredibil de firave. Galaxy Z Flip este cea mai recentă dovadă.

Galaxy Z Flip este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri anunțate în primele luni ale acestui an. În același timp, cu un preț de aproximativ 1400 de euro, este unul dintre cele mai scumpe. Asta nu înseamnă însă că este foarte rezistente. Producătorul insistă destul de mult în materialele promoționale pentru noul gadget că nu este rezistent la praf, chiar dacă este rezistent la stropi de apă. Ideal ar fi ca praful să fie definit în manual ca fiind moartea fericirii.

Balamaua de la Galaxy Z Flip a fost descrisă de Samsung ca fiind revoluționară, în comparație cu eșecul de la Galaxy Fold. Din păcate, cei de la iFixit au testat-o și nu sunt de aceeași părere. Încă de la primele momente al dezasamblării gadgetului și-au dat seama că acolo este o problemă sau, mai bine zis, o potențială problemă. Cu alte cuvinte, la fel ca la Galaxy Fold, balamaua este călcâiul lui Ahile pentru terminalele pliabile.

Conform celor de la iFixit, interiorul de la Galaxy Z Flip este foarte sensibil la praf. În condiții de utilizare normală, dacă îți intră câteva fire de praf, telefonul începe să se comporte ciudat. În clipul de mai sus se poate vedea cum începe să scârțâie atunci când îl deschizi, din cauza prafului de la balamale.

Ifixit și-a propus să publice un articol detaliat pe marginea subiectului, dar cei de la Samsung nu au venit încă la înaintare cu o declarație oficială pe marginea subiectului. Ca un plus important, circuitele din interiorul Galaxy Z Flip sunt rezistente la apă, datorită unui strat de rășină. Cu alte cuvinte, este foarte improbabil să moară pentru că ai scăpat un pic de apă pe el. Este însă foarte important să nu-l iei la plajă.

Citește și: