VIDEO Cât de durabil e, de fapt, ecranul de pe Samsung Galaxy Z Flip

VIDEO Cât de durabil e, de fapt, ecranul de pe Samsung Galaxy Z Flip

Al doilea model de telefon pliabil de la Samsung – Galaxy Z Flip – se dorește un monstru în acest domeniu. Testele, însă, îl pun sub semnul întrebării.

Samsung a prezentat, recent, al doilea model de telefon pliabil din gama sa – Galaxy Z Flip. E un model despre care mulți spun că reprezintă intrarea într-o nouă eră. A fost prezentat drept un dispozitiv revoluționar, care vine nu numai cu noile tehnologii, ci și cu cele mai bune materiale.

Sud-coreenii au marșat îndelung pe ideea că ecranu e din sticlă ultra-subțire, nu din plastic. Ar fi, deci, mult mai rezistent.

Numai că testele au demonstrat contrariul.

Cât de durabil e ecranul de la Galaxy Z Flip

Samsunt a insistat foarte mult pe materialele folosite pe noul Galaxy Z Flip. Compania sud-coreeană susține că noul model e echipat cu o sticlă extrem de subțire – “Ultra Thin Glass”. Iar asta a sunat ca un pas uriaș făcut înainte în industria telefoanelor pliabile.

Până acum, toate modelele similare aveau ecrane din plastic, care puteau fi foarte ușor zgâriate, chiar și cu unghia.

Samsung a insistat că nu e cazul în cazul modelului Galaxy Z Flip, pentru că sticla este extrem de rezistentă. Ei bine, nu e chiar așa.

Testele realizate arată că și ecranul noului model al producătorului se zgârie la fel de ușor ca ecranele din plastic. Poate chiar mai repede, dacă stai să te gândești că telefoanele actuale au un grad al zgârieturilor care pornește de la nivelul 6 spre 7. Ei bine, în cazul noului model, aceste „intervenții” se văd chiar de la nivelul 2, după cum o să observi în videoul de mai jos.

Samsung Galaxy Z fLIP

Sticla nu se sparge atât de ușor, e adevărat. Dar în cazul zgârieturilor nu pare că rezistă foarte mult.

A venit și Samsung cu niște explicații deloc credibile după acest test. A spus, între altele, că ecranul trebuie manevrat cu grijă și că zgârieturile care se văd au apărut, de fapt, pe layer-ul de protecție, și nu pe sticla propriu-zisă. Numai că, dacă te uiți la video, ele par cam permanente și adânci.

Samsung are în plan, însă, să le ofere clienților servicii pentru înlocuirea ecranului, dacă e cazul. Numai că operațiunea costă undeva la 119 dolari, la prima înlocuire. De asemenea, sud-coreenii oferă gratuit, doar o singură dată, o protecție de ecran creată special pentru Galaxy Z Flip.

Programul va fi implementat în curând.

Cel care a realizat testul cu noul model de la Samsung se întreabă dacă nu cumva Samsung a folosit, de fapt, un plastic „mascat” cu câteva particule de sticlă, tocmai pentru a crea impresia că e un ecran doar din sticlă.

Tu ce părere ai după ce urmărești clipul de mai jos?

Urmăriți Playtech.ro și pe