Galaxy S21 se va lansa mai repede decât de obicei: care este adevăratul motiv al deciziei Samsung

Galaxy S21 se va lansa mai repede decât de obicei: care este adevăratul motiv al deciziei Samsung

Samsung se grăbește să lanseze viitoarea serie de terminale Galaxy S21 cât mai repede, iar motivele din spatele inițiativei nu au fost clare, până acum.

Mai multe surse au confirmat în ultimele săptămâni că noile terminale de top de la Samsung vor fi lansate mult mai devreme decât în anii trecuți. În timp ce, în 2020, Galaxy S20 a fost dezvăluit în februarie pentru a fi distribuit în martie, anul viitor, atât lansarea, cât și comercializare vor avea loc în ianuarie.

Inițial, mulți au fost de părere că această decizie este motivată de vânzările slabe înregistrate cu Galaxy Note 20 sau Galaxy S20. Astfel, sud coreenii încearcă să aducă ceva nou cât mai repede pe piață pentru a te face să uiți de eșecul trecut.

O nouă explicație vine însă de la Reuters, citând surse apropiate de companie.  Samsung va lansa noua serie Galaxy S21 mult mai devreme pentru a profita de problemele pe care le are Huawei în obținerea de cipuri și ecrane pentru propriile terminale de top. Astfel, dacă lucrurile merg bine, iar viitorul telefon este suficient de bun, sud coreenii își vor amplifica cota de piață în defavoarea chinezilor.

Huawei ar putea deveni vulnerabilă la începutul lui 2021 pentru că i se termină stocurile de procesoare, iar Samsung nu vrea să piardă ocazia de a-și consolida prima poziție în clasamentul mondial al producătorilor de telefoane. Merită reținut că Oppo și Xiaomi au planuri similare de subminare a gigantului Huawei.

În plus, lansarea mai devreme a Galaxy S21 va micșora decalajul față de lansarea iPhone 12, care în acest an a ajuns pe piață cu o lună mai târziu decât în trecut. Acest detaliu aparent insignifiant a facilitat deja obținerea primei poziții în clasamentul producătorilor de mobile din SUA de către Samsung în trimestrul trei din 2020, pentru prima oară în aproape un deceniu.

Una peste alta, Huawei a fost lider mondial pe piața de mobile în trimestrul doi al acestui an, pentru prima oară și, chiar dacă victoria a durat doar câteva luni, Samsung ar face orice să nu se mai repete situația respectivă.

Citește și: