06 ian. 2020 | 18:19

Vedere din satelit: cum se văd din spațiu incendiile din Australia

ACTUALITATE
Vedere din satelit: cum se văd din spațiu incendiile din Australia

Australia se confruntă acum cu o serie de incendii, iar serie foto din satelit îți arată cât de gravă este situația în prezent.

Australia se confruntă cu cele mai intense incendii de vegetație din ultimele decenii. Incendiile au fost cauzate de temperaturile record, dar și de secetele severe din zonă. Acestea au început încă de la sfârșitul lunii iulie 2019, însă continuă să ardă și în prezent.

Cea mai afectată zonă este New South Wales, însă și câteva orașe majore, precum Sydney sau Melbourne, au de suferit. La începutul lunii decembrie, fumul ajunsese atât de rău în Sydney, încât calitatea aerului era de 11 ori  mai mare decât ceea ce este considerat nivelul „periculos”.

FOTO din satelit: cum se vede din spațiu seria de incendii din Australia

Incendiile au ajuns la un număr de aproximativ 100. Acestea au devastat coasta sud-estică a statului și au ucis atât flora și fauna, cât și cel puțiin 17 oameni. Rapoartele arată că până în acest moment focurile au ars pe o suprafață de aproape 5,9 milioane de hectare. Numai în New South Wales au ars peste 3,6 milioane de hectare.

Sateliții NASA și ai altor agenții supraveghează incendiile din spațiu. În continuare poți vedea o serie foto din satelit a acestor incendii care au distrus o mare parte din Australia.

NASA EOSDIS

NASA EOSDIS

NASA Earth Observatory

NASA Earth Observatory

NASA Earth Observatory incendii amazon foto satelit

NASA Earth Observatory

NASA Earth Observatory

NASA Earth Observatory

NASA EOSDIS incendii australia foto satelit

NASA EOSDIS

În general, incendiile de aici sunt destul de severe. În 2009, de exemplu, acestea au ucis 173 de oameni în Victoria. Totuși, condițiile din această perioadă sunt neobișnuit de severe, iar lupta împotriva acestora este extrem de dificilă. Orașe întregi au fost cuprinse de flăcări, iar rezidenții din mai multe state și-au pierdut casele.

Experții spun că schimbările climatice au înrăutățit semnificativ impactul dezastrelor naturale, cum ar fi incendiile și inundațiile. Condițiile meteorologice devin tot mai extreme, iar de ani buni, incendiile încep mai devreme în sezon și se extind cu o intensitate mai mare.