04 iun. 2020 | 08:09

Folosirea telefonului pe stradă, interzisă prin lege: primul oraș care vrea să facă schimbarea radicală

ACTUALITATE
Folosirea telefonului pe stradă, interzisă prin lege: primul oraș care vrea să facă schimbarea radicală

Un proiect de lege își propune să interzică utilizarea telefonului mobil pe stradă, într-o manieră similară cu interdicția de a sta pe telefon în mașină.

În momentul în care mergi pe stradă și stai cu ochii în telefon, riscurile la care te expui sunt semnificative, atât pentru tine cât și pentru alți participanți la trafic. Din cauza faptului că ești distras, poți provoca accidente de circulație și, în cel mai optimist caz, poți enerva alți oameni pentru că te deplasezi încet într-un oraș aglomerat. În acest context, nu este neapărat șocant faptul că administrația unui oraș vrea să facă ilegal gestul de a te deplasa pe stradă cu ochii în telefonu.

Utilizarea telefonului mobil pe stradă ar putea fi în curând ilegală în oraşul Yamato, în prefectura Kanagawa, centrul Japoniei. Consilierii oraşului urmează să voteze o propunere de interzicere a respectivei activități, după ce, conform informaţiilor, cercetările au arătat că prea mulţi oameni se uitau la telefoanele lor în timpul mersului. Ca referință, problema sesizată de oficialii din Yamato este una globală, dar ar fi prima oară când cineva ar avea curajul să dea o lege în acest sens.

Decizia radicală a plecat de la un studiu realizat printre cetățenii orașului care se deplasau între cele două gări ale orașului. După ce au analizat gradul de atenție a aproximativ 6000 de persoane, cercetătorii și-au dat seama că cel puțin 12% dintre ei stăteau cu ochii în telefon.

Situația respectivă îngrijorătoare a fost însă doar o parte din problemă. Decizia interzicerii utilizării telefonului mobil pe stradă a fost impulsionată și de faptul că s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane rănite, ca urmare a faptului că erau distrase de telefon în timp ce mergeau pe stradă.

Legea nu este încă ratificată și urmează să treacă de votul consilierilor locali. Dacă se va întâmpla acest lucru, va intra în vigoare de la 1 iulie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele