Firma din România care reia producția de Paracetamol și nu numai în plină criză

Firma din România care reia producția de Paracetamol și nu numai în plină criză

În plină pandemie de coronavirus, multe companii s-au orientat spre domeniul medical, deși nu aveau nicio legătură. Dar presiunea mare e, de fapt, pe companiile din domeniu. O firmă românească a anunțat reluarea producției unor medicamente extrem de cunoscute.

Antibiotice Iași e una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul medical. Numai că producția locală n-a fost sprijinită de-a lungul timpului, așa cum ar fi trebuit. Doar că situațiile de criză, precum cea de acum, cere soluții de criză.

Compania a anunțat că-și reia producția de Paracetamol și Novocalmin, medicamente la care renunțase. Acum, însă, va fi demarată producția în regim de urgență, deoarece situația o cere.

Antibiotice Iași reia producția de medicamente vitale în plină criză

Antibiotice Iaşi vrea ca, până la sfârşitul lunii aprilie, să înceapă livrarea de Paracetamol și Novocalmin către farmaciile şi spitalele din ţară. Decizia vine în contextul pandemiei de coronavirus, mai ales că ambele medicamente au fost incluse în cele mai multe ghiduri de tratament din UE ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu boala COVID-19.

„Suntem permanent vigilenți la nevoile pacienților și medicilor români și ne adaptăm planurile de producție pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piață. Antibiotice Iași dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizații de punere pe piață), materii prime, know-how-ul de fabricație, pentru a fi capabilă în orice moment să producă și să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienți, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul și Novocalminul în fabricație a fost luată pentru că suntem și vom rămâne solidari față de sistemul medical românesc, față de toți pacienții români”, spus Ioan Nani, director general al companiei Antibiotice Iași.

Reprezentanții companiei susțin că Paracetamolul cât și Metamizolul sodic fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice.

Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripție medicală atât în durere, cât și în combaterea febrei, atunci când aceasta nu răspunde la alt tratament.