Ce vezi la cinema după ce redeschid cinematografele: ce se va întâmpla cu filmele

Ce vezi la cinema după ce redeschid cinematografele: ce se va întâmpla cu filmele

Relaxarea restricțiilor deja a început, ceea ce înseamnă că, în viitor, vei putea merge și la cinema. Totuși, lucrurile se vor schimba sermnificativ în industria filmului.

Pandemia de coronavirus a afectat cam toate industriile lumii, inclusiv pe cea a filmului. Mai multe filme și seriale au fost puse pe pauză din cauza crizei, pentru încercarea limitării răspândirii virusului. De asemenea, odată cu închiderea cinematografelor, filmele nu au mai putut fi nici ele proiectate pentru publicul larg, chiar dacă erau gata. Chiar dacă cinematografele încep să se redeschidă, revenirea la normal rămâne o situație complicată.

Studiourile de producție s-au văzut nevoite să facă schimbări. Pe de-o parte, în loc să-și prezinte filmele la cinema, unele studiouri s-au orientat către alte modalități de a-și prezenta produsele finale: pay-per-view sau on-demand. Altele n-au riscat și pur și simplu și-au amânat datele de lansare, în timp ce altele au experimentat cu modelele tradiționale de distribuire a filmelor, însă au modificat puțin parcursul tipic pe care un film îl are de la studio, până la televizoarele de acasă ale telespectatorilor.

Premiera la cinema a filmelor

Deși cinematografele ar urma să se redeschidă, e posibil ca studiourile să nu vadă profitabilă o premieră obișnuită.

Pentru respectarea distanțării sociale, felul în care vom merge la film se va schimba semnificativ. Vobim despre mai puține persoane în sală, dezinfectări dese ale suprafețelor și cât mai puțin contact cu alte persoane. Acest lucru ar putea însemna mai mult timp pierdut și mai multe cheltuieli. Astfel, banii necesari acoperirii investiției într-un film ar putea ajunge mult mai lent în buzunarul studioului care l-a produs. Pentru a putea face bani, vor fi nevoiți să aducă oameni la cinematograf pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Toate acestea ar putea însemna că se va putea lua în considerare o amânare a premierelor filmelor, ceea ce va rezulta în mai puține opțiuni din care să alegi atunci când vei putea merge la cinematograf. Decizia aparține fiecărui studio în parte.

Filmele care ajung la tine în mediul online

Mai multe studiouri s-au orientat către platformele de streaming pentru a-și oferi filmele către public. Universal Pictures a fost unul dintre primele studiouri majore care a trecut în zona streaming după izbucnirea pandemiei. Și-a trimis thrillerul The Invisible Man și câteva alte filme care se aflau în cinematografe în momentul închiderii direct pe piața on-demand.

Decizia ar putea fi una bună pentru toate studiourile, dacă iei în considerare profitul pe care Universal Pictures l-a făcut în cazul noii sale animații, sequel-ul Trolls World Tour. Inițial, aceasta era programată să ajungă în cinema pe 10 aprilie. Totuși, studioul a pus titlul online, la un preț de închiriere digitală de 20 de dolari. În doar trei săptămâni, a câștigat aproape 100 de milioane de dolari. Suma este mai mare decât primul film Trolls a adus studioului după ce a stat în cinematogtafe timp de cinci luni, în 2016.

Acest lucru te face să ajungi la o concluzie destul de clară: filmele nu au nevoie să fie lansate în cinema pentru a fi profitabile.

Și Disney s-a alăturat listei studiourilor care își folosesc opțiunile de streaming în perioada asta. Studioul a decis să pună mai multe filme direct pe Disney+, platforma sa de streaming bazată pe abonamente. Vorbim, de exemplu, despre Artemis Fowl, filmul cu Colin Farrell care a fost amânat de mai multe ori. Acesta va fi disponibil pe Disney+ în iunie.

Oricât de mare ar fi ecranul televizorului tău și oricât de mare ar fi  rezoluția sa, nimic nu seamănă cu experiența de la cinema, cu sisteme audio și video de ultimă generație. Studiourile știu asta, la fel și mulți dintre realizatorii care lucrează cu ei. Acesta ar putea fi motivul pentru care un studio va alege să nu

Chiar dacă studiourilor și cinematografelor li se pare neobișnuită situația în care un film ajunge direct pe platformele de streaming, acesta ar putea fi cazul de acum înainte, pe măsură ce riscul răspândirii virusului în cinema este eliminat complet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI