06 aug. 2020 | 07:54

Facebook și Twitter, gesturi fără precedent împotriva lui Donald Trump: prostia care l-a costat

ACTUALITATE
Facebook și Twitter, gesturi fără precedent împotriva lui Donald Trump: prostia care l-a costat

Donald Trump pare să fi devenit cel mai important propovăduitor al dezinformării. Președintele SUA este penalizat constant de Facebook și Twitter.

Într-o mutare fără precedent a celor de la Facebook, o postare a președintelui Statelor Unite ale Americii a fost ștearsă în urmă cu câteva ore de pe cea mai mare rețea de socializare din lume. Postarea cu pricina includea un videoclip care încălca regulile rețelei sociale cu privire la dezinformare legată de pandemia de Covid-19.

Contrar mai multor studii apărute în ultimele luni din diferite colțuri ale lumii, liderul de la Casa Albă insista în clipul eliminat pe faptul că este imposibilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus. Fără niciun argument științific, într-un interviu acordat celor de la Fox, Trump a spus că toți copiii sunt imuni ”aproape complet”, prin vârsta lor, la Covid-19. Argumentul a venit în contextul în care președintele este hotărât să deschidă toate școlile din SUA în curând.

„Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, ca argument pentru eliminarea clipului respectiv.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca Donald Trump să fie cenzurat pe Facebook. Minciunile președintelui american au devenit atât de grave încât mulți au crezut că are o relație specială cu Mark Zuckerberg, dacă acesta din urmă permite să rămână online. În trecut, tentativele de dezinformare ale liderului de la Casa Albă au fost însoțite de un avertisment. Singurele care au mai fost șterse au fost niște reclame cu simboluri naziste, dar au venit din partea echipei de campanie a lui Trump și nu au fost postate pe contul personal al acestuia.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus. „Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Reacțiile agresive din partea oficialilor de campanie a lui Trump nu au întârziat să apară. „Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul”, a insistat Courtney Parella, purtătoarea de cuvânt din partea echipei de campanie a liderului republicat.  „Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului”, a concluzionat ea

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele