Donald Trump a făcut acum anunțul: singura șansă de supraviețuire a TikTok, confirmată

Donald Trump a făcut acum anunțul: singura șansă de supraviețuire a TikTok, confirmată

Donald Trump este destul de pornit să întrerupă activitatea TikTok pe teritoriul SUA. Înaintea să stingă becul, rețeaua de socializare are însă o șansă să intre ”legalitate”.

TikTok este cea mai recentă victimă colaterală în războiul comercial dintre SUA și China. Fără vreun argument tehnic, liderul de la Casa Albă și-a făcut de câteva luni un scenariu fatidic legat de rețeaua de socializare cu peste un miliard de utilizatori. În opinia sa, pentru că aplicația are în spate o companie chinezească, poate fi folosită în orice moment în scop de spionaj.

Pornind de la acest set de circumstanțe, Donald Trump confirmat pe parcursul zilei de ieri că singurul context în care americanii vor mai avea parte de TikTok este comercializare companiei. În cazul în care chinezii de la ByteDance nu vor finaliza procesul de vânzare înaintea jumătății lunii septembrie, accesul la rețeaua de socializare va fi interzis pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

„Am stabilit o dată în jur de 15 septembrie, începând cu care nu vor mai funcţiona în Statele Unite”, a declarat presei preşedintele american. „Se va închide pe 15 septembrie, dacă Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere şi să încheie un acord”, a adăugat președintele Donald Trump.

Ca referință, pe fondul tensiunilor politice şi comerciale cu China, Washingtonul a acuzat de câteva luni aplicația reţelei de socializare că este folosită de serviciile de informaţii chineze în scopuri de supraveghere. TikTok a negat întotdeauna cu fermitate orice schimb de date cu Beijingul și nu există nicio dovadă că ar minți. Cu aproximativ un miliard de utilizatori, TikTok este foarte populară printre utilizatori între 15 și 25 de ani.

Conform celor de la New York Times, confirmarea a fost făcută de Trump într-o conferință la Casa Albă. În același context, președintele SUA a insistat pe faptul că, în urma unei eventual tranzacții, Trezoreria Statelor Unite ar trebui să primească o grămadă de bani, deși nu este foarte clar ce treabă are trezoreria cu achiziția unei companii. Inițiativa Microsoft pe acest subiect a fost confirmată într-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: