Purtarea măștii de protecție, un gest patriotic: probabil, singurul sfat bun de la Donald Trump

Purtarea măștii de protecție, un gest patriotic: probabil, singurul sfat bun de la Donald Trump

În opoziție totală cu atitudinea ultimelor luni, Donald Trump se pare că a devenit un adept al măștilor de protecție, un subiect foarte delicat în SUA.

Donald Trump a apărut în public cu o mască de protecție pe față pe data de 11 iulie, când SUA a depășit orice record în materie de cazuri depistate și decese înregistrate. Deși s-a arătat a fi foarte inconștient pe acest subiect în ultimele luni, nu a durat mult până s-a lăudat singur pentru gestul cât se poate de normal.

Printr-o postare pe Twitter, liderul de la Casa Albă, a clasificat purtarea măștii de protecție ca fiind un gest patriotic. Nu a durat mult până când postarea cu pricina s-a viralizat și a fost preluată de mai multe agenții de presă, conform AFP.

„Mulți oameni spun că este patriotic să porți o mască atunci când este imposibil să păstrezi distanțarea socială. Și nimeni nu este la fel de patriot ca mine”, a scris președintele Statelor Unite într-un tweet ilustrat de un fotografie cu el însuși purtând o mască.

Ca referință, formularea ”mulți spun” este una deseori folosită de conspiraționiști și de cei care vor să lanseze afirmații sau teorii fără argumente reale. Folosind această asociere abstractă, pasezi sarcina veridicității pe interlocutor. E treaba lui să arate că te înșeli. Tu nu ai făcut decât să arunci o pastilă în eter de la ”mulți oameni.”

„Suntem uniți în efortul nostru de a învinge virusul chinez invizibil”, a adăugat Trump, folosind acest nume ca să dea vina pe China pentru pandemie. Fuga de responsabilitate și rasismul sunt trăsături dominante ale președintelui SUA și nu putea rata ocazia de a le manifesta pe amândouă în câteva cuvinte.

Dincolo de această postare pe Twitter, Trump nu are nicio intenție să impună purtarea măștilor de protecție pe teritoriul SUA. „Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate (…) și nu sunt de acord cu afirmația că, dacă toată lumea își pune o mască, totul va dispărea”, a explicat el pe canal Fox News.