Facebook Gaming, oficial și gratuit: la ce ajută cel mai nou serviciu de streaming

Facebook Gaming, oficial și gratuit: la ce ajută cel mai nou serviciu de streaming

Într-un domeniu din ce în ce mai aglomerat, cei de la Facebook și-au lansat propriul serviciu de streaming pentru jocuri. Intitulat Facebook Gaming, acesta are o țintă foarte clară.

Facebook Gaming nu a fost creat nicio secundă pentru a concura cu Nvidia, Microsoft și Google pe zona serviciilor de streaming pentru jocuri. În timp ce giganți din tech se axează pe aducerea unor jocuri de top pe configurații modeste, Facebook pune accentul pe jocuri de mobil.

În plus, în timp ce majoritatea serviciilor de streaming costă bani, soluția Facebook este destinată jocurilor gratuite sau, mai bine zis, free-to-play. Cel mai probabil, gigantul condus de Mark Zuckerberg își va face banii din microtranzacții, la fel ca dezvoltatorii.

Noul serviciu de streaming pentru jocuri îți oferă acces instant la o serie de jocuri create original pentru mobil. Toate pot fi accesat la ora actuală folosind acest link  –  fb.gg/play. Nu trebuie să instalezi nimic, doar intri pe pagină, îți alegi jocul și începi să te joci. E ca și cum pornești un clip pe YouTube, dar începi să te joci.

Pentru că acestea sunt jocuri de mobil, nu ai nevoie nici măcar de un controller, ele fiind menite să le joci cu o interfață sensibilă la atingere. Practic, unde ai fi atins ecranul de la mobil cu degetul în Facebook Gaming faci un simplu click.

La momentul de față, niciun joc disponibil prin intermediul Facebook Gaming nu costă bani. În schimb, poți cheltui bani în acele jocuri, după ce te-ai autentificat cu contul tău de Facebook. După aceea, achizițiile tale in-app se propagă și în sesiunile de gaming de pe mobil. Dacă ești la laptop și vrei să te joci cu un prieten de pe telefon, există și posibilitatea de cross-play. În final, serviciul este rapid, gratuit și un mod drăguț de a încerca jocuri de mobil, dacă duci lipsă de divertisment în perioada asta.

Citește și: