Tehnologia pentru detectarea cancerului, folosită contra virusului: cum face asta startup-ul unui român

Tehnologia pentru detectarea cancerului, folosită contra virusului: cum face asta startup-ul unui român
Sursa foto: National Cancer Institute / Unsplash

Ezra Health este un startup bazat în New York, însă fondatorul său este antreprenorul român Emil Gal. Acum, compania se orientează spre cei bolnavi din cauza noului virus.

Inițial, obiectivul principal al Ezra era creșterea accesibilității și reducerii costurilor detectării timpurii a cancerului. De fapt, aceasta chiar a reușit să dezvolte software bazat pe inteligența artificială care să îmbunătățească eficiența aparatelor RMN existente. Software-ul său de recunoaștere a pattern-urilor, antrenat pe sute de mii de imagini RMN, poate corecta distorsiunile și erorile din imagini, făcând RMN-urile mai rapide și, prin urmare, mai ieftine pentru oamenii care ar putea fi bolnavi.

Ca să-ți dai seama mai bine, ia în considerare că o scanare tradițională ar costa cam 10.000 de dolari în SUA și ar implica și trei ore în care pacientul stă întins într-un tub îngust. Soluția Ezra permite ca acest lucru să fie făcut în doar o oră, la prețul de 1.950 de dolari.

Ezra Health îi ajută pe cei bolnavi de COVID-19

În decembrie 2019, când detalii despre virus abia apăreau, Ezra Health a primit o finanțare de 18 milioane de dolari. Cu acești bani, compania urmărea să construiască noi programe AI și să se extindă în mai multe orașe. La scurt timp, a apărut pandemia și cazurile de coronavirus s-au înmulțit. Startupul Ezra, care, potrivit lui Gal, adăuga clienți cu o rată de 30% pe lună, a înghețat. Ca modalitate de „reînviere” a companiei, dar și pentru a ajuta în perioada de criză, compania a trecut de la cancer la COVID-19.

La 1 iunie, Ezra a lansat un nou produs pentru a detecta leziunile pulmonare lăsate în urma bolii. Denumit Covid 360, serviciul combină testarea anticorpilor, cu tomografii și testarea telemedicală a plămânilor pacienților pentru a detecta leziuni durabile cauzate de COVID-19. Spune Gal: „Covid 360 este o modalitate de a ajuta oamenii și de a porni din nou motorul Ezra.”

„Covid 360 este o metodă de a ajuta oamenii și de a restarta motoarele Ezra”, a declarat antreprenorul Emil Gal. Testele Ezra se bazează în continuare pe scanurile CT. Ezra permite programarea la centrele de imagistică din Statele Unite pentru 390 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: startup