Evaluarea Națională 2020: ce se întâmplă dacă ai temperatura corpului peste 37,3 grade Celsius

Evaluarea Națională 2020: ce se întâmplă dacă ai temperatura corpului peste 37,3 grade Celsius

Din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Covid-19, elevii care vor participa la Evaluarea Națională 2020 vor avea parte de măsurarea temperaturii, înaintea intrării în centrul de examen.

Astăzi, 15 iunie 2020, începe primul examen important din viața tinerilor absolvenți de clasa a opta. Din păcate pentru ei, din cauza pandemiei de coronavirus, modul în care se vor desfășura probele din acest an va fi diferit față de anii trecuți. Prima diferență fiind sesizată înainte de intrarea în sala de examen.

Deoarece temperatura înaltă a corpului este una dintre simptomele cele mai des întâlnite la bolnavii de Covid-19, tuturor elevilor care participă azi la Evaluarea Națională 2020, le va fi măsurată. În funcție de valoarea înregistrată, se decide abilitatea lor de participare la examen. Este important de reținut că aceleași măsuri se vor aplica la și Bacalaureat, în curând.

Setul complet de măsuri care vin la pachet cu măsurarea temperaturii au fost confirmate de Ministrul Educației într-o conferință de presă desfășurată ieri. Dacă temperatura corporală a unui elev este de peste 37,3 grade Celsius, acesta nu are voie să dea examenul. În schimb, va fi îndrumat către medicul de familie, îi va fi anunțată familia și va fi nevoit să plece acasă. Alternativa va fi să participe la o a doua etapă a Evaluării Naționale, începând cu 29 iunie.

Pentru ca decizia de a-l trimite acasă pe copil să nu fie una pripită, Monica Anisie are o soluție simplă, măsurarea repetată. „Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de trei ori, acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să se lase un termen de 2 – 5 minute [între măsurători] pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a insistat ministrul Educației.

În cazul elevilor care au temperatura peste 37,3 grade Celsius la examenul de acum și la sesiunea care începe pe 29 iunie, ministrul a spus că se vor redacta niște norme speciale pentru acel set de circumstanțe în viitorul apropiat.

Citește și: