Edu.ro publică notele de la evaluarea națională. Unde sunt online și offline

Edu.ro publică notele de la evaluarea națională. Unde sunt online și offline

Edu.ro e site-ul pe care vor fi afișate rezultatele pentru evaluarea națională 2018. Asta dacă va fi disponibil la momentul la care ar trebui să afișeze rezultatele.


ACTUALIZARE La ora 11.30, au fost publicate rezultatele înregistrate de elevi la evaluarea națională. Site-ul e ca în fiecare an, alegi județul și-ți cauți nota. Asta dacă rezistă la fluxul mare de elevi care îl vor accesa în primele zeci de minute. Notele de la evaluarea națională sunt online aici.


La evaluarea națională au fost înscriși peste 150.000 de elevi. Aceștia își vor afla rezultatele pe 19 iunie, înainte de ora 12. Site-ul oficial pe care vor fi disponibile este evaluare.edu.ro. Edu.ro e site-ul Ministerului Educației Naționale și cea mai folosită resursă pentru astfel de rezultate, inclusiv cele pentru Bacalaureat.

Rezultatele pentru evaluarea națională 2018 vor fi disponibile și în format fizic la centrele de examen, adică la școlile la care elevii au susținut examenul. După ce vor fi afișate rezultatele, elevii pot depune contestații pe 19 iunie, între orele 14 și 19. Între 20 și 22 iunie vor fi soluţionate acestea, iar pe 23 iunie ar trebui să fie publicate rezultatele finale ale evaluării naţionale (Limba și literatura română, Matematică, Limba maternă).

Notele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate tot pe Edu.ro. Trebuie să ai însă răbdare, că uneori e cererea prea mare și pică.

Edu ro rezultate evaluare nationala

În 2017, aproximativ 77% din candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obţinut medii de 2, 3 sau 4. În urmă testelor la Limba şi literatura română (Limba maternă) şi la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obţinut media 10.

Ce se întâmplă când depui o contestație pentru rezultatul de la evaluarea națională

În procesul de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute sunt trecute pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori. Asta după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală e trecută pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei.

Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. La final semnează ca să certifice rezultatul pentru evaluarea națională.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală.

Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

În pregătirea evaluării naționale, elevii de clasa a opta au luat vacanță pe 8 iunie 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: