Este posibil să tratezi mahmureala mai ușor decât sperai

Este posibil să tratezi mahmureala mai ușor decât sperai

Cercetătorii susțin acum că au găsit tratamentul cel mai bun pentru mahmureală. Este vorba despre o pastilă deja existentă pe piață.

Presupusul tratament conține o substanță chimică denumită l-cisteină, unul dintre numeroșii aminoacizi deja prezenți în organism, utilizată chiar și pentru a prelungi perioada de conservare a pâinii.

Cercetătorii au testat pastila cu ajutorul unui grup de bărbați care au fost puși să bea alcool câteva ore. Experimentul a fost repetat în șase ocazii diferite.

Rezultatele au fost vizibile

Bărbații cărora li s-a oferit pastila drept tratament au raportat mai puține simptome de greață, cefalee, stres și anxietate în comparație cu bărbații cărora li s-a oferit un placebo, au arătat rezultatele prezentate de Daily Mail.

Cercetătorii susțin că dacă pilula contribuie la reducerea stresului și a anxietății, oamenii sunt mai puțin susceptibili să bea din nou pentru a îndepărta simptomele de mahmureală, tratamentul binecunoscut de până acum pentru astfel de situații.

 

 L-cysteină mahmureală
Bărbații care au luat pilulele l-cisteină (reprezentați în culoarea albastră) au suferit mai puține dureri de cap dimineața după ce au băut. Punctele roșii sunt placebo, iar cele  purpurii sunt un amestec de l-cisteină și placebo.

L-cisteină mahmureală

Bărbații care au luat l-cisteină au înregistrat în mai puține cazuri simptome de greață.

L-cisteina este vândută în mod uzual ca supliment alimentar. Este considerată importantă pentru rolul său în fabricarea proteinelor în organism și în stimularea altor funcții metabolice.

Poate fi obținută în mod natural în organism. De asemenea, se găsește în alimente cu conținut ridicat de proteine, precum carnea de pui, curcan, brânză, ouă și semințe.

L-cisteina are utilizări practice și în ceea ce privește producția de energie solară. Într-un demers al oamenilor de știință de la Harvard, pentru a crea un substitut variantei naturale de transformare a luminii Soarelui în energie, aceștia au creat niște “bacterii cyborg” care au fost hrănite cu cisteină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: