„Episcopul” care va alimenta Stația Spațială: racheta lui Elon Musk va asigura transportul

Episcopul care va alimenta Stația Spațială: racheta lui Elon Musk va asigura transportul

O rachetă SpaceX Falcon 9 este pe punctul de a transporta The Bishop spre Stația Spațială Internațională. Acesta va fi un echipament prin care să fie livrate bunuri pentru astronauții de pe SSI.

Bishop este probabil cea mai ambițioasă piesă de hardware pe care Nanoracks a construit-o până acum. Numită Bishop și construită de compania aerospațială Nanoracks, este proiectată pentru a transporta încărcături utile din interiorul stației spațiale în deschiderea spațiului.

Compania a construit anterior cutii standardizate pentru experimente bazate în spațiu și mici implementatori de satelit, relatează The Verge. The Bishop se atașează la exteriorul stației spațiale folosind o serie de cleme și zăvoare.

Bishop se va îndrepta spre stația spațială imediat după jumătatea lunii noiembrie

„Odată ajuns acolo, sunt doar proprietăți suplimentare până când vrem să le folosim”, a declarat pentru The Verge Mike Lewis, directorul inovării al Nanoracks. „Îl putem folosi în mai multe moduri, primul fiind să aducem lucrurile afară, în spațiu”.

În primul rând, este vorba despre încărcăturile utile – Nanoracks intenționează ca dispozitivul să implementeze în principal sateliți – sunt atașați în interiorul Bishop. Astronauții apoi închid trapa, îndepărtează aerul din interiorul ecluzei și un braț robot desprinde întregul ansamblu de stația spațială după aceea.

„Este la fel ca pe un submarin când ieși în apă, cu excepția faptului că diferența este că ieși în vidul spațiului”, a declarat Lewis. Două dintre cele trei stații aeriene existente ale stației spațiale permit în prezent oamenilor să părăsească stația. Unul, modulul de experiment japonez, permite eliberarea încărcăturilor utile. Startup-ul japonez GITAI intenționează deja să-și testeze brațul robotizat în incinta Nanoracks.

Compania efectuează în prezent testele finale, cu scopul de a expedia hardware-ul la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida în următoarele două săptămâni. Bishop este apoi lansat în următoarea misiune cargo SpaceX către stația spațială, care este în prezent programată pentru mijlocul lunii noiembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: