WhatsApp va plăti scump pentru degetul mijlociu din emoticoane

WhatsApp va plăti scump pentru degetul mijlociu din emoticoane

Degetul mijlociu reprezintă o ofensă majoră în foarte multe culturi, iar includerea sa în emoticoanele din WhatsApp nu a fost privită cu ochi buni.

Emoticoanele reprezintă o sursă de amuzament, dar folosite cum trebuie, s-ar putea să facă o treabă mai bună decât ai crede la a defini stări și sentimente. Încă de la cele mai simple forme ale acestor manifestări digitale, un singur emoticon ți-a făcut viața mai ușoară în momentul în care îți doreai să transmiți într-o manieră mult mai eficientă modul în care te simți.

Din păcate, contextul și scopul nobil din spate se pare că nu pot justifica prezența degetului mijlociu printre emoticoanele din WhatsApp. Respectivul gest care poate avea o încărcătură amuzantă pentru anumiți internauți, are potențialul de a supăra autoritățile indiene. Din acest motiv, un avocat a înaintat o scrisoare deschisă către cei de la WhatsApp.

Degetul mijlociu nu este un subiect de glumă în India. Din acest motiv, un avocat a descris expedierea respectivului emoticon ca fiind un gest obscen și indecent. Mai mult decât atât, avocatul înverșunat afirmă că un simplu emoticon de natură obscenă contravine legislației indiene referitoare la gesturi obscene, indecente și ofensatoare.

Din scrisoarea înaintată către oficialii WhatsApp, reiese foarte clar că Gurmeet Singh speră să elimine de unul singur respectivul emoticon onfesator din baza de date a îndrăgitei aplicații de chat. Aparent, expedierea unui astfel de emoticon unei alte persoane contravine aliniatelor 354 și 509 din Codul Penal Indian. Pentru că WhatsApp oferă respectivul emoticon in-app, este complice la gesturile ofensatoare, jignitoare și obscene ce ar putea fi derivate din utilizarea sa în conversații.

Gurmeet Singh le-a dat celor de la WhatsApp un termen de 15 zile ca să elimine emoticonul ofensator din aplicația de chat. Alternativa este un proces civil sau un caz penal înaintat împotriva creatorilor WhatsApp. Va fi interesant de văzut dacă degetul mijlociu va dispărea doar din versiunea de WhatsApp ce poate fi descărcată din India sau de pe întregul mapamond.

Citește și: