Elon Musk ar vrea să moară pe Marte, dar îi e teamă că va muri pe Pământ, înainte să ajungă acolo

Elon Musk ar vrea să moară pe Marte, dar îi e teamă că va muri pe Pământ, înainte să ajungă acolo

Elon Musk ar vrea să părăsească planeta pe care s-a născut și să-și petreacă restul zilelor pe Marte, însă nu e sigur că planul său va reuși.

Ideile miliardarului au fost mereu ambițioase. Una dintre cele mai ieșite din comun o reprezintă colonizarea planetei Marte. Pentru asta, a fondat SpaceX în 2002, companie prin care speră să revoluționeze tehnologia spațială. Scopul său final este să ajungă permită omului să locuiască pe alte planete: planul îl include și pe el. Elon Musk a declarat în repetate rânduri că ar vrea să se mute pe Marte și, eventual, să moară pe Planeta Roșie.

Totuși, potrivit ultimelor sale declarații din cadrul conferinței Satellite 2020, acesta recunoaște că îi e teamă că nu va ajunge pe Marte până la finalul vieții sale. Motivul ar fi progresul mult prea lent al companiei sale. Spune că SpaceX n-a progresat conform planurilor sale inițiale. De exemplu, i-a luat 18 ani doar pentru a dezvolta tehnologia necesară să trimită primul om în orbită.

Va ajunge Elon Musk pe Marte sau nu?

Musk a declarat anterior că sunt 70% șanse să ajungă pe Marte. Acum, CEO-ul nu mai e la fel de optimist. Susține că SpaceX trebuie neapărat să își îmbunătățească rata de inovație sau, dacă nu, „pe baza trendurilor anterioare, cu siguranță voi fi mort înainte să ajung pe Marte”, a mai spus Elon Musk în cadrul conferinței.

Planurile sale sunt, cu siguranță, ambițioase. Poate chiar mai ambițioase decât sunt posibile. Scopul anunțat în ianuarie este ca, până în 2050, să reușească să trimită un milion de oameni pe Planeta Roșie. Numai că, în cazul în care SpaceX nu reușește să progreseze, acest lucru nu va fi posibil până atunci.

Partea și mai proastă pentru Elon Musk e că deja are aproape 50 de ani. În 2050, va ajunge la aproape 80. Asta înseamnă că, cu fiecare an de amânare a planurilor după 2050 va reprezenta o șansă în minus pentru miliardar să-și îndeplinească visul de a muri pe Marte.

Citește și:
Sursa: Daily Mail