Elon Musk vrea să doboare noi recorduri: aceasta e cea mai nouă lansare

Elon Musk vrea să doboare noi recorduri: aceasta e cea mai nouă lansare

Pe măsură ce SpaceX se pregătește să lanseze astăzi, 18 august, următorul său lot de sateliți Starlink, lumea se așteaptă la un nou record din partea companiei.

Cel mai recent set de sateliți Starlink va fi adus pe orbita Pământului cu ajutorul booster-ului Falcon 9. Va fi cea mai nouă tranșă a proiectului SpaceX Starlink – o constelație de sateliți care are ca scop furnizarea accesului la Internet de mare viteză prin satelit.

SpaceX înregistrează noi recorduri de călătorii în spațiu

Falcon 9 seria B-1049, este o rachetă reutilizabilă în două corpuri, proiectată și construită de SpaceX tocmai pentru a transporta persoane și sarcină utilă pe orbita terestră, relatează The Science Times. Este binecunoscută ca prima rachetă de clasă orbitală reutilizabilă, cu dimensiuni de 70 metri înălțime și cântărind circa 4,43 tone.

Falcon 9 a mai transportat componente satelit Starlink în trei misiuni anterioare. Racheta reutilizabilă a participat, de asemenea, la două reprezentații comerciale de livrare de sateliți, totalul misiunii sale fiind de cinci zboruri. Cursa sa de marți va fi a șasea misiune, stabilind un nou record pentru cele mai multe misiuni realizate de o singură rachetă orbitală.

După ce Falcon 9 va fi lansat a șasea oară, acesta va trebui să reușească și a șasea încercare de debarcare. SpaceX va încerca să debarce racheta reutilizabilă pe nava cu drone autonome,”Of Course I Still Love You”, undeva în Oceanul Atlantic.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a anunțat pe Twitter, în decursul zilei de ieri, că vor urma mai multe evenimente în cadrul companiei spațiale.

„Urmează etape mari”, a scris Musk.

Cel mai probabil, se referea la al șaselea zbor Falcon 9, dar și la alte evenimente ale companiei. Misiunea Starlink de astăzi marchează de asemenea cea de-a 100-a misiune SpaceX de la înființarea sa în 2002.

În istoria de 18 de ani a companiei, SpaceX a reușit să zboare pe nava spațială Dragon Cargo. Printre evenimentele recente se numără finalizare a zborului spațial Crew Dragon Demo-2 și testarea cu succes a Starship SN5, care a finalizat un salt de 150 m.

SpaceX este programat să își lanseze cea mai nouă misiune Starlink marți dimineața, 18 august, la ora 7:31 AM Pacific, ceea ce înseamnă ora 17:31 a României. Falcon 9 va fi lansat de la Cape Canaveral Air Force Station din Florida.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: