Elon Musk primește licență pentru un milion de dispozitive care te vor ajuta să primești internet din spațiu

Elon Musk primește licență pentru un milion de dispozitive care te vor ajuta să primești internet din spațiu

Elon Musk are un plan ambițios, prin care vrea să-ți dea internet din spațiu, și face acum un pas important în această direcție.

SpaceX, compania sa, care se ocupă de acest proiect, a primit permisiunea de la Comisia Federală de Comunicații să instaleze un milion de terminale care vor comunica cu constelația de sateliți Starlink prin care oamenii vor putea primi acces la internet.

În esență, terminalele sunt niște dispozitive care te vor ajuta să te conectezi la serviciile oferite de rețeaua de sateliți Starlink. Elon Musk le-a descris simplu, într-o postare pe Twitter și s-a referit la acestea ca la „OZN-uri pe băț”: așa spune CEO-ul companiei că vor arăta terminalele.

Vestea bună e că acestea nu vor avea nevoie de specialiști pentru a fi instalate. Potrivit CEO-ului companiei, procesul este unul destul de simplu și nu există decât două instrucțiuni: 1. Contectează dispozitivul la priză, 2. Îndreaptă-l către cer.

Dispozitivele ne vor permite accesul la internet din sateliții din spațiu

Cele un milion de dispozitive vor fi instalate în Statele Unite. Numai că acestea nu vor putea acoperi decât o mică parte din teritoriul țării. Totuși, SpaceX nu urmărește să dea internet tuturor locuitorilor SUA. De fapt, Elon Musk a menționat într-o conferință că planul e ca această constelație de sateliți să servească 3% sau 4% dintre clienții la care operatorii obișnuiți nu pot ajunge, sau pe cei care pur și simplu nu au acces la internet în prezent.

Elon Musk are deja permisiunea de la Federal Communications Commission să trimită aproximativ 12.000 de sateliți în spațiu, care să ofere internet pe Pământ. Totuși, SpaceX a solicitat frecvențe radio pentru a putea lansa încă 30.000 de astfel de sateliți. Astfel, numărul total al acestora ar ajunge la 42.000. SpaceX deja a bătut recordul pentru cei mai mulți sateliți operați de o singură companie. În prezent, a ajuns la 362 și vor mai urma și alții.

Citește și:
Sursa: Ars Technica