Anunțul Tesla care l-a făcut pe Elon Musk să deschidă șampania

Anunțul Tesla care l-a făcut pe Elon Musk să deschidă șampania

Tesla a deschis șampania, iar șeful constructorului auto american, Elon Musk, are toate motivele să fie bucuros.

Tesla are un nume construit în ani de zile în care a investit sume uriașe în inovație și cercetare. A ajuns un nume extrem de important în industria auto, chiar dacă fabrică doar mașini electrice. Are câteva modele pe piață care se vând extrem de bine și, recent, s-a extins și-n China, cea mai mare piață auto a lumii.

Sunt planuri de extindere și-n Europa, mai exact în Germania, unde Tesla ridică în această perioadă o fabrică.

Rezultatele se văd, așadar, iar Musk are toate motivele să desfacă șampania odată cu noul anunț. Tesla tocmai ce a scos pe poarta fabricii mașina cu numărul 1 milion. E vorba de Model Y și reprezintă un succes uriaș pentru un constructor care a luat naștere în 2003.

Tesla tocmai ce a scos mașina cu numărul 1 milion

Anunțul că Tesla tocmai ce a produs un milion de mașini a fost făcut chiar de șeful companiei, Elon Musk, pe Twitter. Acesta și-a felicitat angajații

E vorba, după cum vezi în poza de mai sus, de un autoturism Model Y, o mașină de culoare roșie.

Tesla și-a prezentat prima mașină, modelul Roadster, în 2008, la cinci după înființarea companiei. Adică i-a luat doar 12 ani să producă un milion de mașini semn că există cerere pentru mașini electrice și că aceste modele reprezintă viitorul industriei auto. E motivul pentru care mai toți marii producători s-au dus spre aceste modele.

La cum merge acum Tesla, mulți analiști cred că americanii vor produce două milioane de autovehicule mai repede decât se așteaptă Elon Musk. Mai ales că ținta asumată pentru anul acesta, potrivit unui raport din ianuarie, e de 500.000 de mașini produse până în decembrie 2020.

Prin comparație, producători precum Toyota și Volkswagen aduc, anual, aproximativ 10 milioane de mașini pe piață. Dar au mai multe modele în gamă.

Tesla pare să aibă, așadar, un viitor luminos. Mai ales că produce și-n afara Statelor Unite. Anul trecut, a livrat primele mașini produse în fabrica din Shanghai, China, iar anul acesta se pregătește și de inaugurarea uzinei din Berlin, capitala Germaniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: