Elon Musk a luat la mișto epidemia de coronavirus, iar internetul s-a ofensat maxim

Elon Musk a luat la mișto epidemia de coronavirus, iar internetul s-a ofensat maxim

Elon Musk este unul dintre cei mai mediatizați oameni de afaceri la nivel global și tocmai a dat-o de gard într-o manieră foarte gravă, cu o postare pe marginea coronavirus.

La momentul de față, la nivel global, au fost înregistrate 114.000 de cazuri de coronavirus care s-au reflectat în 4027 de decese. În același timp, este important de reținut că s-au vindecat 64.100 de persoane. Cele mai afectate țări sunt China, Italia, Coreea de Sud, Iran, Franța și Spania.

Cu toate acestea, Elon Musk este de părere că orice formă de pregătire sau prevenire vizavi de coronavirus este o prostie. Atât timp cât oamenii se panichează, fiecare gest al lor nu ajută pe nimeni. În mod previzibil, cu postarea de câteva cuvinte care poate fi văzută mai jos, Musk a făcut valuri la nivel global. Cele câteva cuvinte s-au viralizat și nu a durat mult până când au primit 1,6 milioane de like-uri și 350.000 de redistribuiri. În același timp însă, a stârnit 40.000 de comentarii.

Ca referință, CEO-ul Tesla și fondatorul unor companii precum Space X sau PayPal are un număr masiv de urmăritori pe Twitter, aproximativ 32 de milioane. Din acest motiv, cuvintele sale pot ajunge să influențeze masiv perspectiva unor oameni pe marginea unor subiecte arzătoare, precum coronavirus.

În prima fază, Musk a încărcat o poză în care se amuză pe seama celor care cumpără excesiv hârtie igienică. Lângă poză, Musk a adăugat mesajul: ”Panica coronavirus este o prostie”.  În poză se poate observa o rolă de hârtie igienică de care este atașată o fundă aurită pe care este pus prețul de 3,999 dolari. Lângă, se află un alt mesaj: ”La fiecare produs achiziționat primești un dimanat de un carat”.

Comentariul lui Musk vine în contextul în care fabrica Tesla din China a fost închisă în februarie pentru a preveni răspândirea virusului. Printre comentariile la postarea inițială, omul de afaceri a recunoscut că navele cu foarte mulți pasageri și personal medical redus sunt o mare problemă.