19 feb. 2020 | 14:38

Turismul spațial poate deveni realitate în doi ani. Elon Musk are un plan

ACTUALITATE
Turismul spațial poate deveni realitate în doi ani. Elon Musk are un plan

Elon Musk vrea să umple lumea de mașini electrice Tesla. Și să cucerească spațiul prin SpaceX. Acum, vrea și turism spațial. Planul ar putea fi finalizat până în 2022.

SpaceX vrea să trimită patru cetățeni obișnuiți în spațiu, ca turiști, la final de 2021 sau începutul lui 2022. Ca să reușească asta, compania lui Elon Musk a încheiat un parteneriat cu Space Adventures pentru transport. Space Adventures e o firmă care activează deja în industria turismului spațial. Până acum a trimis șapte oameni în spațiu.

Deocamdată, niciuna dintre companii n-a spus cât ar costa cursa în jurul Pământului. Totuși, cei patru ar călători în Dragon, naveta spațială a SpaceX. Odată ajunși pe orbita Pământului vor înconjura planeta de două-trei ori.

Elon Musk folosește parteneriatul cu NASA pentru visul lui

SpaceX are un contract cu NASA pentru transportul echipamentelor în spațiu. Acest parteneriat a ajutat compania să îmbunătățească naveta Dragon. Apoi, turismul spațial, așa cum îl vede Elon Musk, ar fi o sursă de finanțare pentru alte planuri, cum ar fi o misiune către Marte.

În 2017, compania SpaceX a dezvăluit că doi clienți deja au dat bani pentru o călătorie în jurul Lunii în Dragon. Pentru lansarea de pe Pământ ar fi folosită racheta Falcon Heavy, tot a SpaceX.

Până acum, nici Elon Musk, nici Jeff Bezos sau alți miliardari n-au avut mare succes cu turismul spațial. Cei doi clienți, dintre care a mai rămas doar unul, ar fi trebuit să ajungă în jurul Lunii în 2018. Misiunea, după cum știi, nu s-a întâmplat încă. Cert e că asta se va întâmpla cândva, dar compania lui Elon Musk încă nu e pregătită s-o facă acum. Foarte probabil nici termenul 2022 nu va fi respectat.

Cât e însă cu ochii pe turismul spațial, Musk are și alte planuri cu orbita Pământului. Vrea să pună sateliți pentru internet.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele