Elevii români vor să fie testați pentru Covid-19, iar statisticile din spatele deciziei sunt îngrijorătoare

Elevii români vor să fie testați pentru Covid-19, iar statisticile din spatele deciziei sunt îngrijorătoare

Foarte mulți români sunt de părere că deschiderea școlilor a dus la explozia cazurilor de coronavirus în România, iar o solicitarea a Consiliului Național al Elevilor întărește acest scenariu.

Din păcate, în timp ce testele de coronavirus din România sunt greu accesibile, iar cei mai mulți optează să se testeze la privat, reprezentanții elevilor speră ca această realitate să se schimbe. Într-o solicitare oficială din partea Consiliului Național al Elevilor (CNE) solicită autoritățile române să introducă elevii pe lista prioritară de testare pentru Covid-19.

Motivele din spatele acestei solicitări sunt mai multe, dar încep de la faptul că petrec în medie șase ore pe zi în aceeași încăpere alături de colegii lor. În consecință, se află într-un risc ridicat de infectare.

În plus, CNE atrage atenția asupra datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Conform datelor oficiale, în a cincea săptămână de școală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creștere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor și preșcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID – 19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID – 19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

În mod inevitabil, elevii insistă și asupra faptului că multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția la orele online, procesul de digitalizare fiind unul semnificativ mai lung decât cele câteva săptămâni sau luni alocate de Ministerul Educației și Cercetării. Din păcate, este improbabil ca acest comunicat să aibă vreo ”greutate”.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: