Soluții pentru școala de la distanță: cum se face educația pentru probele practice

Soluții pentru școala de la distanță: cum se face educația pentru probele practice

Pentru studenții care studiază medicina, a face lucrări de laborator ca parte a cursurilor lor este un mod vital de a învăța abilități de cercetare și de a înțelege mai bine conceptele din prelegeri.

Acest lucru prezintă o provocare pentru școlile care funcționează de la distanță în timpul pandemiei coronavirusului. Așa că unii profesori de biologie trimit acasă, prin poștă, studenților creiere, globi oculari și chiar porci întregi, astfel încât aceștia să le poată diseca acasă.

La Colegiul Lafayette, studenții la neuroștiințe înscriși la un curs de fiziologie au primit recent pachete prin poștă care conțineau creiere de oaie conservate, care sunt de obicei alese de școli datorită asemănării lor cu creierul uman. Apoi, neurologul și psihologul Luis Schettino și-a îndrumat studenții într-un apel video în timp ce disecau creierul.

„Ca să fiu sincer, nu există niciun substitut pentru ca studenții să fie cu toții în laborator, unde putem comunica direct și pot fi sigur că le arăt personal locația structurilor creierului, decât prin intermediul unui apel video”, a spus Schettino pentru Futurism. „Ceea ce vreau să spun este că aceasta este, desigur, a doua cea mai bună soluție, în contextul actual”, a completat el.

Schettino a subliniat că departamentul de neuroștiințe depune eforturi mari pentru a se asigura că elevii își pot face treaba în siguranță. De exemplu, nimic din pachet nu este toxic și îi instruiește pe elevi cu privire la măsurile de siguranță adecvate, cum ar fi purtarea echipamentului de protecție și manipularea corectă a instrumentelor.

Colegiul Lafayette nu este singura școală care trimite la elevi părți de animale, pentru studiul practic

Facultatea de Medicină Stanford, de exemplu, a trimis prin poștă, de asemenea, creier de oaie și inimi de porc studenților, în programul de stagiu clinic de vară. Și la Universitatea din Arizona, Julie Taraborrelli, studentă la fiziologie și științe medicale, din anul doi, se aștepta să vadă un bisturiu, foarfece și celelalte instrumente obișnuite de disecție când și-a deschis pachetul, a declarat pentru BuzzFeed News.

În schimb, a fost surprinsă să despacheteze un porc, ochi de vacă și creier de oaie. Ea a realizat un unboxing clip al întregului kit – și l-a distribuit pe TikTok, unde a devenit viral. „Nu știam cu adevărat ce va fi în cutie”, a spus Taraborrelli pentru CBC.

„Pur și simplu nu mă așteptam la așa ceva. Nu m-aș fi așteptat niciodată să ne trimită, prin poștă, organe reale de animale. E interesant, dar ciudat”, completează studenta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: