După problemele cu Android, Huawei vrea să ”te corupă” cu cel mai ușor laptop de 13 inci

După problemele cu Android, Huawei vrea să ”te corupă” cu cel mai ușor laptop de 13 inci

În timp ce imaginea Huawei a avut de suferit în Europa din cauza scandalului cu licențele de Android sau cu echipamentele 5G, chinezii și-au mutat atenția pe laptopuri de top.

Noul MateBook X de la Huawei, cel puțin în teorie, pare laptopul perfect pentru vremurile în care trăim. Departe de a fi primul model din această serie, versiunea din acest an este mai compactă, cu un touchpad mai mare și niște linii de design care aduc aminte de MacBook Air, fără a fi un lucru rău.

Cu o greutate de doar un kilogram, acesta ar putea fi cel mai ușor laptop de pe piață cu această diagonală, pe lângă faptul că se încadrează în doar 13,6 milimetri. Ca referință, MacBook Air-ul celor de la Apple are 1,29 kilograme.

Huawei MateBook X este construit în jurul unui panou de 13 inci cu un raport de aspect de 3:2 și o rezoluție nativă de 300 x 2000 pixeli. Dacă vrei să-l folosești la editare foto/video, te vei bucura să afli că afișează 100% din spectrul sRGB, iar luminozitatea merge până la 400 de niți, perfectă pentru utilizare în condiții de lumină naturală. Rama este destul de mică, iar dacă te încânta astfel de interacțiui, panoul este sensibil la atingere.

La interior, în funcție de buget, poți opta pentru un Intel Core i5-10210U de ultimă generație sau un Core i7-10510U, cu 8 sau 16GB LPDDR3. Spațiul de stocare ajunge până la 512GB SSD în forma NVMe. Conectica include două porturi USB C.

În funcție de buget și de preferința cromatică, noul laptop poate fi cumpărat într-una din patru variante de culoare cu nume pretențioase, Emerald Green, Space Gray, Mystic Silver și Rose Gold. În prima fază, va fi disponibil pentru achiziție doar în China la un preț de pornire de 1150 de dolari, cu Core i5, 8GB RAM și 512GB memorie internă. Versiunea de top va sări până la 1450 de dolari, cu un Core i7, 16GB RAM și 512GB de memorie internă. 
huawei matebook x 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI