După mai multe recorduri stabilite în spațiu, Christina Koch s-a întors pe Pământ: cât a stat pe ISS

După mai multe recorduri stabilite în spațiu, Christina Koch s-a întors pe Pământ: cât a stat pe ISS

Astronauta NASA Christina Koch a revenit pe Pământ. Printre multe alte performanțe, se poate lăuda cu 328 de zile petrecute în spațiu.

Christina Koch este o personalitate foarte importantă a secolului în care trăim. În ultimul an, astronauta a făcut istorie în palmaresul femeilor care au ajuns vreodată în spațiu. În urmă cu mai puțin de 24 de ore, ea a aterizat din nou pe Pământ. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut printr-o postare pe Twitter, pe contul Stației Spațiale Internaționale.

Christina Koch a revenit pe planeta noastră cu titlul de cea mai mare ședere în spațiu de către o femeie, 328 de zile. În plus, împreună cu astronauta Jessica Meir, cele două se pot lăuda cu faptul că au fost primele femei care au efectuat o plimbare în spațiu, în afara stației spațiale.

Împreună cu astronautul european Luca Parmitano și cosmonautul rus Alexander Skvortsov, Koch a părăsit Stația Spațială Internațională la ora 12:50AM. La ora 4:00AM, nava lor spațială Soyuz MS-13 a aterizat în Kazakhstan și cei trei au fost duși la un cort medical din apropiere pentru a se obișnui cu gravitația.

Este important de reținut că aceasta a fost prima călătorie în spațiu pentru Christina Koch, iar faptul că se poate lăuda și cu câteva recorduri, este cu atât mai bine. În timpul în care s-a aflat pe ISS, aproximativ 11 luni, a orbitat în jurul planetei noastre de 5248 de ori și a călători 223 de milioane de kilometri, echivalentul a aproximativ 291 de călătorii până la lună și înapoi.

A efectaut 210 investigații în acest timp și, cel mai important, ea însuși a făcut subiectul unui proiect de cercetare. NASA vrea să studieze pe Koch, de acum înainte, efectele petrecerii în spațiu a unui timp atât de îndelungat. Acele concluzii sunt fundamentale pentru stabilirea proiectelor de viitor legate de o eventuală călătorie pe Marte sau o întoarcere pe lună.

Fosta deținătoare a recordului a fost Peggy Whitson. Ea a stat în spațiu 288 de zile în perioada 2016 – 2017. Până acum, Valeri Polyakov din Rusia a stat cel mai mult în spațiu, 437 de zile în orbită.

Citește și: