Dorit de Netflix, Amazon și alți giganți: robotul care nu va lipsi de pe platourile de filmare de la Hollywood face minuni

Dorit de Netflix, Amazon și alți giganți: robotul care nu va lipsi de pe platourile de filmare de la Hollywood face minuni

Giganții de la Hollywood sunt disperați să reînceapă activitatea, în frunte cu Netflix și Amazon, care vor rămâne în pană de conținut nou, în curând. Un robot futurist ar putea facilita procesul.

Pierderile cauzate de pandemia de coronavirus pentru industria cinematografică de la Hollywood este de aproximativ 17 miliarde de dolari. Această cifră nu ia în calcul numărul foarte mare de oameni care au rămas fără un loc de muncă peste noapte, de la actori până la oamenii de curățenie de pe platouri.

Una dintre soluțiile pentru a relua activitatea în spații de dimensiuni semnificative, precum studiourile de la Hollywood ar putea consta în achiziția unui robot. Gadgetul din imaginea de mai sus este Xenex Germ-Zapping, supranumit și robotul care ucide coronavirusului.

Acesta se află pe lista de achiziții a Netflix, Amazon, CBS și a altora, conform Hollywood Reporter. Deloc ieftin la 125.000 de dolari, robotul este disponibil și pentru închiriere lunară la un preț necunoscut. Chiar și așa, prețul său este infim în raport cu pierderile înregistrate la în domeniul producției de seriale și lung metraje din SUA.

În ceea ce privește funcționalitatea, robotul este capabil să ucidă unele dintre cele mai periculoase virusuri din câteva ”jeturi” de raze UV şi ar putea fi curând adoptat de studiourile de la Hollywood, care încearcă din răsputeri să reia producţia grav afectată de pandemie.

Xenex Germ-Zapping este realizat de Xenex Disinfection Services și a ieșit de mult timp din etapa de teste. Este deja folosit în peste 500 de spitale din lumea întreagă și s-a atestat științific faptul că elimină aproximativ 99,99% dintre bacterii, microbi și virusuri, inclusiv noul coronavirus Covid-19. Eficiența aparatului a fost confirmată de Institutul de cercetări biomedicale din Texas.

În contextul în care coronavirus poate supraviețui până la trei zile pe suprafețe din oțel inoxidabil sau plastic, robotul este indispensabil pe platourile de filmare. Din acest motiv, Xenex Disinfection Services se află în negocieri cu Netflix, Amazon, CBS și Sony pentru viitoare achiziții.

Citește și: