Donald Trump ne dă sfaturi despre restricțiile din pandemie, că ”a eliminat” virusul în SUA

Donald Trump ne dă sfaturi despre restricțiile din pandemie, că ”a eliminat” virusul în SUA

Aproximativ 9,5 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în SUA și au decedat 237.000. Această ”victorie” a administrației conduse Donald Trump se pare că îi conferă președintelui dreptul să dea sfaturi europenilor.

În urmă cu două zile, 86.293 de cazuri noi de infecții cu coronavirus au fost depistate în SUA și 914 decese. Cu toate acestea, Donald Trump se înfățișează cât se poate de victorios în fața americanilor la o serie de întâlniri din campania electorală, cu doar câteva zile înainte scrutinului de pe 3 noiembrie.

Într-unul dintre cele mai recente discursuri ținute în Michigan, președintele american a criticat restricțiile ”draconice” introduse în mai multe țări europene. Pentru că să critici fără să oferi soluții nu este în regulă, Trump a venit la înaintare și cu câteva sfaturi. Cel mai probabil, sunt aceleași care au dat rezultate ”spectaculoase” în Statele Unite.

Referința la Europa a fost făcută de Donald Trump pentru a atrage atenția asupra faptului că măsuri similare vor fi îmbrățișate de Joe Biden, contra-candidatul său la alegerile prezidențiale și vor zdrobi economia americană. „Europa a impus restricţii draconice, iar cazurile au crescut, iar decesele au crescut, dar gândiţi-vă la asta – draconice”, le-a spus Trump susţinătorilor săi din Michigan, un stat din nord pe care trebuie să îl câştige.

„Acum, trebuie să o facă din nou. Ce naiba fac? Cred că voi merge şi le voi explica”, a spus Trump, promiţând să nu mai închidă niciodată părţi din ţară în contextul restricțiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Ofer marea revenire americană şi nu avem niciun fel de restricţii. Pot să vă spun că nu există restricţii”, a spus el în uralele mulţimii adunate la temperaturi puţin peste nivelul de îngheţ.

Percepția generală despre modul în care Donald Trump a tratat pandemia de coronavirus este una foarte tristă. Departe de a fi cea mai mare țară din lume, SUA are are mai multe cazuri decât Brazilia, Rusia și Franța la un loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: