Donald Trump a căzut victimă hackerilor: mesajul postat pe site-ul de campanie al președintelui SUA

Donald Trump a căzut victimă hackerilor: mesajul postat pe site-ul de campanie al președintelui SUA

Cu o săptămână înaintea alegerilor din SUA, site-ul de campanie al lui Donald Trump a căzut victimă hackerilor. Nu a durat mult până când a fost pus din nou pe picioare.

Pe parcursul ultimilor ani, Donald Trump a supărat multă lume. Din acest motiv, nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză că site-ul lui a fost spart. Partea surprinzătoare este însă că, având în vedere banii investiți în această campanie electorală, nu te-ai fi așteptat ca acest lucru să fie posibil. Măsurile de securitate implementate ar fi trebui să fie semnificativ mai mari.

Cu mai puțin de o săptămână înainte alegerilor prezidențiale din SUA, securitatea online este un subiect arzător pentru ambele tabere. Un grup de hackeri a arătat însă că Trump nu este atât de atent la astfel de detalii. Atât New York Times, cât și TechCrunch, au detaliat în ultimele 24 de ore cum secțiunea About a site-ului DonaldJTrump.com a fost înlocuită de către terți.

Deși problema pare să se fi remediat rapid, Gabriel Lorenzo Greschler a imortalizat pagina coruptă în capturi foto/video și le-a postat pe Twitter.

 

Partea drăguță a ecuației este că, în mod inevitabil, Donald Trump a declarat pe parcursul săptămânii trecute că ”Nimeni nu cade victimă hackerilor. Ca să se întâmple asta, ai nevoie de cineva cu un IQ de 197, iar el are nevoie de aproximativ 15% din parola ta”. S-a întâmplat. Clipul integral îl vezi mai jos.

 


Revenind însă la hackerii care au spart site-ul de campanie al președintelui SUA, aceștia au postat câteva rânduri amenințătoare în locul conținutului original.

”Acest site a fost spart”, a indicat un mesaj postat câteva minute pe o pagină donaldjtrump.com. ”Lumea este sătulă de informaţiile false pe care preşedintele le răspândeşte în fiecare zi”, se arată în mesaj. Autorii atacului au susţinut că au informaţii confidenţiale despre Donald Trump şi guvernul acestuia şi au cerut plata cu criptomonedă pentru a dezvălui conţinutul. Un purtător de cuvânt al campaniei Trump 2020, Tim Murtaugh, a confirmat atacul într-un comunicat şi a indicat că autoritățile efectuează investigaţii pentru a afla sursa.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: