Donald Trump a găsit ”leacul”: ce tratament vrea să ia, deși utilitatea sa nu e confirmată

Donald Trump a găsit ”leacul”: ce tratament vrea să ia, deși utilitatea sa nu e confirmată

Fără a avea nicio confirmare medicală în acest sens, Donald Trump continuă să ”bată apa-n piuă” în legătură cu un tratament anti-malarie pe care el îl percepe ca fiind eficient.

Statele Unite ale Americii se află într-o situație dramatică din cauza pandemiei de coronavirus. Cu 321.517 cazuri raportate la momentul redactării acestui material și 9.129 de decese, este clar că autoritățile de la Washington nu fac o treabă foarte bună în administrarea situației. Nu ajută nici faptul că Donald Trump ignoră sfaturile experților medicali pe care îi are în spate și se aruncă la a recomanda tratamente pentru Covid-19, fără niciun test în spate.

Nimic nu-l oprește pe Trump să sperie și mai mult populația americană din prisma neștiinței. Preşedintele SUA a afirmat, sâmbătă seara, că ar putea lua el însuşi medicamentul anti-malarie pe care îl promovează ca tratament împotriva coronavirusului, deşi medicii atrag atenţia că nu a fost dovedită eficienţa acestuia. Ca pachetul să fie complet, liderul de la Casa Albă nu a fost diagnosticat ca fiind pozitiv cu Covid-19, scrie Agerpres citând DPA.

„S-a putea să o fac oricum. S-ar putea să îl iau, bine? Va trebui să îmi întreb medicii despre asta, dar s-ar putea să îl iau”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă. Afirmația fără niciun fel de fundament medical a fost făcută într-o conferință de presă care a avut loc în weekend.

„Sper doar că hidroxiclorochina va învinge. Ce aveţi de pierdut? Luaţi-l. Încercaţi, dacă vreţi”, a mai afirmat el, ca un om care parcă recomandă un tip de cafea sau un restaurant, nu un tratament medical. Este important de reținut că medicii au atras atenția în mai multe rânduri asupra faptului că sunt puține dovezi că ar avea efecte terapeutice în cazul coronavirus. „Ar fi un dar din cer dacă funcţionează”, a mai spus Trump, conștientizând parcă probabilitatea infimă a eficienței medicamentului pe care l-ar lua chiar el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: