Doar în România, o rugăciune în grup i-a costat scump: cum a reacționat Poliția Dâmbovița

Doar în România, o rugăciune în grup i-a costat scump: cum a reacționat Poliția Dâmbovița

Afinitățile religioase ale unor români se pare că sunt mai puternice decât orice avertismente oficiale. Din fericire, măcar s-au reflectat într-o serie de amenzi.

O transmisiune live pe Facebook s-a aflat la baza intervenției poliției în comuna Cojasca din județul Dâmbovița. Deși slujbele în biserici au fost suspendate în mod oficial, iar o nuntă sau un botez se poate realiza cu până la 8 persoane, asta nu a împiedicat câteva zeci de persoane să se ancoreze într-o rugăciune în grup, pentru bine poporului.

Oamenii din clipul de mai jos, conform declarațiilor oficiale, s-au întâlnit pentru a spune o rugăciune împotriva coronavirus. Cetățenii comunei Cojasca și-au dorit să ne vindem într-un timp cât mai scurt de pandemia care ne ține în casă în această perioadă.

Până la această oră, din acel set de circumstanțe, 18 persoane au fost amendate pentru că astfel de reuniuni sunt interzise prin lege, în perioada stării de urgență în care se află România. Reprezentanții Poliției Dâmbovița au transmis luni seara că mai multe persoane s-au adunat pe o stradă din localitatea Fântânele, comuna Cojasca, pentru o întâlnire religioasă, încălcând prevederile legale, relatează Mediafax.

Deși până acum au fost amendate 18 persoane care au fost prezente la întâlnirea religioasă, sunt șanse mari ca numărul lor să crească în zilele următoare. Momentan, polițiștii încearcă să prelucreze fluxul video pentru a identifica mai mulți oameni. Din păcate, oficialii autorităților locale nu au fost prezenți la fața locului înainte de încheierea rugăciunii, pentru a-i prinde pe toți.

„Totodată, alte 12 persoane au fost identificate și urmează să fie sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor impuse prin Ordonanta Militară nr. 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19”, arată sursa citată. Cercetările continuă în județul Dâmbovița și nu putem decât să sperăm că niște amenzi generoase vor descuraja astfel de practici pe viitor, măcar în perioada în care ar trebui să stăm cu toții în izolare.

Citește și: