Disney+ face pași mari ca să se bată cu Netflix, dar nu e cazul să te bucuri încă

Disney+ face pași mari ca să se bată cu Netflix, dar nu e cazul să te bucuri încă

Disney+ e un serviciu de streaming, rival al Netflix, care a fost lansat anul trecut. Dar doar în Statele Unite și-n anumite țări din Europa.

Netflix e încă pe o poziție dominantă în Europa pentru că nu…prea are rival. Apple TV+ nu e disponibil în toate țările europene, Disney+ la fel. Așa că milioane de utilizatori de pe continent n-au posibilitatea să se aboneze nici dacă ar vrea.

Este și cazul României, unde niciunul dintre serviciile lansate anul trecut n-a ajuns deocamdată.

Dar se pare că Disney+ vrea să facă pași mai mari pe continent. Războiul din zona de streaming video s-ar putea să se dovedească și mai acerb odată cu anunțul americanilor. Disney tocmai ce a anunțat că reduce prețurile abonamentelor din Europa.

Disney+, ofertă pentru Europa

Disney+ tocmai ce a anunțat o ofertă specială pentru țările europene în care e prezentă platforma de streaming video. Cine se abonează până la 23 martie primește o reducere – de la aproape 70 de euro pe an la aproape 60 de euro anual.

Asta înseamnă că Disney+ va fi, de fapt, mai ieftin decât Netflix, în condițiile în care Netflix costă aproape șase lire pe lună în Marea Britanie, de exemplu. E valabil, însă, doar pentru cei care optează pentru un abonament anual, iar această ofertă va fi valabilă doar pentru primul an de abonament.

Și în Statele Unite, abonamentul la Disney costă cu doi dolari mai puțin decât la Netflix. E o strategie la care platforma apelează acum, la început de drum, pentru că lucrurile s-ar putea schimba pe parcurs.

Disney+ s-a lansat în Statele Unite, Canada și Olanda pe 12 noiembrie. Mai târziu, tot în luna noiembrie, platforma a devenit disponibilă și pentru Australia și Noua Zeelandă. Potrivit rezultatelor din primul trimestru, platforma a ajuns deja la 26,5 milioane de abonați. Numai că 20% dintre aceștia vin în urma unui parteneriat cu gigantul telecom american Verizon, care a oferit serviciul gratis unor anumiți clienți.

Netflix, pe de altă parte, are în Statele Unite și Canada aproximativ 67 de milioane de abonați.

În Europa, Disney+ e sau va fi disponibil în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Austria și Elveția. În luna octombrie, se pregătește și pentru lansarea în America Latină.

Pentru România, deocamdată, nu sunt planuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: