Disney+ este mai popular decât ai crede: cum se compară cu Netflix

Disney+ este mai popular decât ai crede: cum se compară cu Netflix

Concurența în domeniul serviciilor de streaming a devenit una foarte agresivă în ultimul an, iar Netflix nu va mai fi cel mai popular pentru foarte mult timp.

Disney+ s-a lansat în luna noiembrie a anului trecut doar în Statele Unite și Canada, în mod oficial. Cu toate acestea, se laudă deja cu un număr fabulor de 26,5 milioane de abonați plătitori. Această valoare a fost confirmată în declarația rezultatelor financiare a celor de la Disney.

Pentru că sunt tot proprietăți Disney, cu această ocazie aflăm că ESPN+ a crescut până la 6,6 milioane de abonați de la 1,4 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Hulu, un alt serviciu de streaming disponibil doar în Statele Unite ale Americii, are 30 de milioane de abonați. Din aceștia, 3,2 milioane sunt abonați la servicii de live TV, care se reflectă într-o investiție lunară de aproximativ 50 de dolari, cumparativ cu cei 6 dolari pe care îi plătești în mod obișnuit.

Numărul total de abonați la Disney+, dincolo de granițele Statelor Unite ale Americii, este de 28,6 milioane de abonați. Pentru comparație, putem folosi valorile oferite de Netflix. Cel mai popular serviciu de streaming video de pe mapamond are 61 de milioane de abonați în SUA și un total de 167 de milioane de abonați la nivel global.

Va fi interesant să vedem dacă Disney+ va câștiga competiția cu Netflix în momentul în care se va lansa în mai multe teritorii, dar majoritatea europenilor trebuie să aștepte până la finele acestui an pentru a vedea Mandalorian legal. Nu este foarte clar nici dacă numărul abonaților nu va scădea în următorul raport trimestrial, având în vedere că unii s-au abonat doar pentru a vedea serialul Star Wars și s-au dezabonat când s-a încheiat primul sezon.

Sezonul doi din Madanlorian revine pe micile ecrane în luna octombrie a acestui an. Până atunci, Falcon & Winter Soldier va fi lansat în luna august a acestui an, iar Wandavision va fi publicat în decembrie.

Citește și: