Topul celor mai admirate companii atrage atenția asupra giganților relevanți: unde sunt Apple și Disney

Topul celor mai admirate companii atrage atenția asupra giganților relevanți: unde sunt Apple și Disney

Cei de la Fortune au publicat cea mai recentă ediție a clasamentului format din cele mai admirate companii din lume. Aceasta atrage atenția asupra giganților care fac legea în piață, dar își încântă și clienții în același timp.

Apple este pe primul loc, în vârful listei All-Stars. Când vine vorba de un brand puternic și o imagine bună în piață, gigantul din Cupertino își încântă utilizatorii prin performanța dobândită conform unui număr de nouă criterii. De fiecare dată, Apple a primit calificative de top atât la capitolul servicii și produse, cât și în privința abilității sale de a atrage talente.

Compania americană Walt Disney a figurat în Top 10 la opt criterii. Această performanță stelară a ajutat The Mouse House să ocupe locul I în industria divertismentului pentru al 17-lea an consecutiv. Disney a întrunit cel mai bun punctaj din toate domeniile la „Calitatea produselor și serviciilor”, în fața lui Toyota (Nr. 1 în industria vehiculelor cu motor) și a lui Apple (Nr. 1, calculatoare).

Microsoft, de asemenea, stă foarte bine în top. Este numărul 1 în industria software pentru calculatoare și a dobândit cele mai mari scoruri la patru criterii, inclusiv eficacitate globală a afacerii și calitatea managementului. Nu știu neapărat dacă este un subiect de mândrie sau nu, dar Satya Nadella, din nou, a fost ales cel mai subestimat CEO de companie din lume.

Noii veniți au avut locul I în acest an în multe din cele 52 grupuri de industrii pe care le urmărește sondajul Cele Mai Admirate Companii. Raytheon a fost prima la aerospațiale și apărare, un rezultat care reflectă și problemele continue de la Boeing (Nr. 1 anul trecut), și beneficiile anticipate ale fuziunii lui Raytheon cu United Technologies, care se așteaptă să se definitiveze în prima jumătate a lui 2020. Samsung Electronics din Coreea de Sud, locul 15 între companiile cu cele mai mari venituri din lume, și-a făcut prima apariție în vârful industriei electronice.

La capitolul detalii, Hilton Worldwide Holding este pe primul loc în industria hospitalității, iar Best Buy a depășit Amazon în domeniul comerțului, după un an în care i-au crescut acțiunile cu 70% și a schimbat CEO-ul.
Citește și: