Netflix a câștigat o primă bătălie cu Disney+ când vine vorba de abonați

Netflix a câștigat o primă bătălie cu Disney+ când vine vorba de abonați

Netflix a dat semne că tremură în fața noilor platforme de streaming lansate de Disney și Apple. Deocamdată, însă, a câștigat o primă bătălie în fața Disney+.

Netflix e un gigant în zona serviciilor de streaming și s-a temut că poziția îi poate fi detronată de alți jucători care au intrat pe piață cu planuri. Disney+ s-a lansat luna trecută, la fel și Apple TV+. Anul viitor, în luna mai, apare și HBO Max, noul serviciu de streaming video care va reuni toate platformele deja deținute de HBO.

Investitorii platformei s-au uitat pe bună dreptate către acești jucători. Dar deocamdată nu trebuie să-și facă griji. Și un nou studiu demonstrează acest lucru.

Netflix – 1, Disney+ – 0

Un studiu realizat de The Bank of America în rândul a 1.000 de abonați americani a scos la iveală că utilizatorii Netflix nu se grăbesc să renunțe așa de repede la platforma de streaming. Cercetarea arată că doar 6,5% dintre cei care s-au abonat la ambele platforme – Disney+ și Netflix – vor să-și închidă contul de Netflix pentru a rămâne doar cu producțiile Disney.

E motivul pentru care bancherii le recomandă investitorilor să cumpere acțiuni Netflix. Deocamdată. Mai mult, procentul mic de utilizatori care susțin că ar renunța la abonament nu sunt neapărat de luat în seamă. Analiștii economici susțin că ei s-ar putea răzgândi. Mai ales că Bloomberg a observat că numărul de dezabonări Netflix n-a crescut deloc în primele 10 zile de după lansarea Disney+.

Wall Street-ul rămâne, deocamdată, optimist cu privire la viitorul Netflix, așa că investitorii nu trebuie să-și facă griji. Dacă evoluția e cea estimată de bancheri, atunci cei care dețin acum acțiuni Netflix ar putea obține un randament de până la 35% în următorul an.

Cât despre cei care au trecut la Disney+, nu toți sunt mulțumiți. 65% dintre ei declară că nu a fost alegerea bună, în vreme ce doar 33% se mândresc cu faptul că au luat o decizie bună.

Lucrurile, desigur, s-ar putea schimba în viitor. Dar, deocamdată, consumatorii rămân fideli platformei care a venit cu The Irishman și Marriage Story, considerate deja cele mai bune pariuri din acest an.