Din cauza coronavirus, Coca-Cola ar putea schimba rețeta sucului

Din cauza coronavirus, Coca-Cola ar putea schimba rețeta sucului

La câteva luni de la declanșarea epidemiei de coronavirus și, în consecință, a restricțiilor comerciale cu China, începem să înțelegem cu adevărat consecințele acestei situații, raportându-ne la produse pe care le consumăm zilnic.

Una dintre cele imprevizibile victime colaterale ale epidemiei de coronavirus se pare că este Coca-Cola. Gigantul mondial a lansat deja un comunicat îngrijorător pe marginea subiectului. Din câte se pare, producția popularei băuturi răcoritoare depinde de mai mulți îndulcitori artificiali, iar accesul la ei este periclitat de ruperea relațiilor cu China din cauza carantinei.

Momentan, producția de Coca Cola funcționează datorită unor rezerve de îndulcitori artificiali care nu sunt deloc mici. Acestea par însă să scadă într-un ritm constant, iar răspândirea virusului Covid-19 nu face decât să acutizeze potențiala criză a companiei, conform CNN Business.

Problemele au început să apară deja de câteva săptămâni pentru Coca Cola. Din momentul în care producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificiali de care are nevoie producătorul de sucuri. Ca referință, îndulcitorii artificiali sunt fundamentali în producția băuturilor dietetice și fără zahăr al brandului.

„Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri”, arată documentul emis de companie. „Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora”, continuă raportul Coca-Cola.

Îndulcitorul artificial principal utilizat de Coca Cola este intitulat KO și are în compoziție o serie stufoasă de chimicale. Lista include aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din șteviol. În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” – reprezintă o „materie primă crucială” obținută de la furnizorii din Statele Unite și China.

La această oră, nu este foarte clar care dintre substanțele chimice incluse în lista de mai sus sunt afectate de întârzieri la producție sau la export.