Digi | RCS-RDS și Orange au explicat dacă pică sau nu internetul în perioada asta

Digi | RCS-RDS și Orange au explicat dacă pică sau nu internetul în perioada asta

Orange, cel mai mare operator telecom din România, și Digi | RCS-RDS, cel mai mare furnizor de servicii fixe de internet, au venit cu detalii despre situația actuală. Una dintre grijile românilor e dacă internetul „ține” sau nu. Asta și pentru că o parte din populație lucrează de acasă. Cei doi operatori au explicat în ce stadiu suntem.

Perioada asta de distanțare socială vine și cu o presiune sporită pe serviciile de internet. S-a văzut în China cât de grav poate fi. Orange are atât servicii fixe, cât și cea mai mare de abonați mobili. Digi | RCS-RDS, de cealaltă parte, e lider pe segmentul serviciilor fixe, iar rețeaua mobilă e pe locul patru la nivel național.

Orange a explicat că a înregistrat în ultima perioadă creşteri ale consumului de servicii de voce şi date. A fost creștere atât pentru servicii de voce, cât și pentru internet – pentru videoconferințe, streaming video sau rețele sociale. „Înregistrăm creşteri ale consumului de internet pe segmentul de video streaming, prin folosirea de servicii precum Orange TV GO, YouTube şi a altor platforme dedicate vizionării de filme online”, a transmis operatorul, conform ZF.

Operatorul a înregistrat o creştere a traficului cu 30% în MyOrange şi o creştere cu peste 25% faţă de o săptămâna obişnuită a interacţiunilor clienţilor cu platformele şi entităţile digitale Orange.

De cealaltă parte, Digi | RCS-RDS susține că a constatat o creștere moderată a consumului de date, mai ales în rețeaua de internet fix. Pentru consumul de date mobile în rețelele Digi Mobil a remarcat o ușoară creștere. Operatorul a spus că, în ultimele zile, a înregistrat o creștere cu 30% a activărilor de facturi electronice față de perioada anterioară.

Rezistă internetul de la Orange sau Digi | RCS-RDS în timpul statului acasă?

Orange a spus că e pregătită să susțină cererea mai mare de servicii. Infrastructura va fi completată în caz de nevoie. Operatorul susține că rețeaua şi-a dovedit fiabilitatea în situaţii în care a fost supusă unui grad ridicat de încărcare: sărbători sau evenimente mari, cum ar fi meciurile de fotbal.

Digi | RCS-RDS a spus că face apel către clienți și utilizatori să nu intervină asupra echipamentelor din domiciliu, să nu facă singuri modificări ale cablurilor, rețelei, astfel încât să nu fie necesară intervenția echipelor noastre în interiorul spațiului locativ. Compania susține că are una dintre cele mai dezvoltate și avansate rețele, iar acesta e un mare avantaj pentru utilizatori.