Digi | RCS-RDS, avertisment deosebit pentru toți clienții: țeapa care te lasă fără bani

Digi | RCS-RDS, avertisment deosebit pentru toți clienții: țeapa care te lasă fără bani

Grupul Digi | RCS-RDS a transmis un avertisment de maximă importanță. Compania susține că numele îi este folosită într-o campanie care vizează direct clienții.

Tentativele de fraudă n-au lipsit în această perioadă, iar acum Digi | RCS-RDS a devenit ținta a așa ceva. Compania susține că e derulată o campanie cu promisiunea unor premii. Nu are în derulare așa ceva, mesajul pe care îl primești pe Facebook, WhatsApp sau mail e fals. Astfel de scheme de fraudare pot duce la furtul datelor personale și, mai apoi, la furtul banilor din conturi bancare.

Astfel de fraude au mai fost semnalate în trecut atât la magazine, cum ar fi Mega Image, Lidl sau Kaufland, cât și la companii aeriene, cum ar fi Wizz Air.

Mesajul transmis de Digi | RCS-RDS către toți clienții

Compania Digi | RCS-RDS a transmis, printr-o postare pe Facebook, că în ultima săptămână a constatat o reactivare a campaniilor frauduloase care folosesc abuziv însemnele sale, în mediul online.

„Cea mai recentă campanie de acest tip (SCAM) recurge la un mecanism de concurs de fidelizare cu premii constând în laptop-uri și telefoane din segmentul premium. Organizatorii atrag utilizatorii de internet prin reclame pop-up găzduite pe site-uri cu un nivel redus de securitate și le propun acestora completarea unui chestionar, la finalul căruia li se cere să comunice date asociate cardului bancar, pentru reținerea taxei de transport a premiilor”, a transmis Digi | RCS-RDS.

„Chiar în măsura în care ar organiza astfel de campanii, Digi | RCS-RDS nu ar condiționa în vreun fel acordarea de premii de efectuarea unor astfel de plăți. Dacă vi se afișează, în timp ce navigați pe diverse site-uri, astfel de invitații la concursuri de loializare/ fidelizare în numele Digi | RCS-RDS, vă sugerăm să nu le dați curs înainte de a confirma informația pe canalele oficiale de comunicare ale companiei”, se mai arată în mesajul operatorului.

În astfel de cazuri, cel mai eficient e să verifici pagini oficiale de social media, dar și site-ul.

Recent, și Orange a lansat un avertisment cu privire la frauda cu apeluri de la numere necunoscute, din afara țării. Aceasta e cunoscută drept wangiri și poți afla mai multe despre ea de aici.

Citește și:
Etichete: